35'
προετοιμασία
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σύκα με συρόπι απο κόκκινο κρασί σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το Πόρτο και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η ποσότητά τους να μειωθεί στο μισό.
- Βάζουμε με προσοχή τα σύκα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
- Αφήνουμε το υγρό στην κατσαρόλα να βράσει μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει, σαν σιρόπι, να γλασαριστεί και να μειωθεί στο 1/3.
- Αφήνουμε σύκα και σιρόπι να κρυώσουν αρκετά και σερβίρουμε.
Μυστικά
Πώς τα σερβίρουμε
- Τα βάζουμε με κουτάλι πάνω από παγωτό της αρεσκείας μας, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους.
- Συνοδεύουμε λευκά φρέσκα τυριά και γιαούρτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.