35' προετοιμασία
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σύκα με συρόπι απο κόκκινο κρασί σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το Πόρτο και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η ποσότητά τους να μειωθεί στο μισό.
  2. Βάζουμε με προσοχή τα σύκα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  3. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  4. Αφήνουμε το υγρό στην κατσαρόλα να βράσει μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει, σαν σιρόπι, να γλασαριστεί και να μειωθεί στο 1/3.
  5. Αφήνουμε σύκα και σιρόπι να κρυώσουν αρκετά και σερβίρουμε.

Μυστικά

Πώς τα σερβίρουμε
  •  Τα βάζουμε με κουτάλι πάνω από παγωτό της αρεσκείας μας, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους.
  •  Συνοδεύουμε λευκά φρέσκα τυριά και γιαούρτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών