ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚασερόπιτα με σπιτικό φύλλοΚασερόπιτα με σπιτικό φύλλο
15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα με σφολιάτα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 35 x 23 εκ.
  2. Απλώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και τον μαϊντανό και αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε τις άκρες των 2 φύλλων ώστε να ενωθούν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση και χαράσσουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
  4. Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την τυρόπιτα 15 λεπτά, να γίνει κάπως χλιαρή, και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών