Δείτε τη συνταγή αναλυτικά στο τέλος του άρθρου

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Τους αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Στο μεταξύ, αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Διαδοχικά ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Τα αδειάζουμε επίσης στο μπολ.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με όσο χυμό δεν έχουν ρουφήξει.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Τους πολτοποιούμε μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Τους αδειάζουμε στο μπολ με τη βρώμη και τα καρύδια.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα και να γίνει σαν σκληρή λάσπη.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα παραλληλόγραμμο ταψί.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Απλώνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Την ισιώνουμε προσεκτικά.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Πριν σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη, περίπου στα 50 λεπτά παγώματος, το βγάζουμε από το ψυγείο.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Κόβουμε το μείγμα σε 16-18 μπάρες.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Καλύπτουμε πάλι με τη μεμβράνη και ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να πήξει εντελώς.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Στη συνέχεια διαχωρίζουμε τις μπάρες…

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

…και τις τυλίγουμε μία-μία με μεμβράνη.

Μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι βήμα-βήμα

Τις διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάταςΜπάρες με μέλι, σουσάμι, ξερά σύκα και επικάλυψη σοκολάτας
30' προετοιμασία
2 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1.200 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι, αρχικά βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ.
  2. Στη συνέχεια, τους περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και τους αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  4. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  5. Στο μεταξύ, αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Διαδοχικά ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και τα αδειάζουμε επίσης στο μπολ.
  7. Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με όσο χυμό δεν έχουν ρουφήξει.
  8. Τους πολτοποιούμε μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.
  9. Τους αδειάζουμε στο μπολ με τη βρώμη και τα καρύδια.
  10. Προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  11. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα και να γίνει σαν σκληρή λάσπη.
  12. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
  13. Απλώνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα.
  14. Ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα και την ισιώνουμε προσεκτικά.
  15. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  16. Πριν σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη, περίπου στα 50 λεπτά παγώματος, το βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε το μείγμα σε 16-18 μπάρες.
  17. Καλύπτουμε πάλι με τη μεμβράνη και ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να πήξει εντελώς.
  18. Στη συνέχεια, διαχωρίζουμε τις μπάρες και τις τυλίγουμε μία-μία με μεμβράνη.
  19. Διατηρούμε, τις μπάρες με σοκολάτα και πορτοκάλι, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

Μυστικά

Προσέχουμε οι χουρμάδες να καλύπτονται από τον πορτοκαλοχυμό κατά το μαρινάρισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών