ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑραβική πίτα με τόνο, κάππαρη και σάλτσα τομάταςΑραβική πίτα με τόνο, κάππαρη και σάλτσα τομάτας
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 6'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πιτάκια με γαλοπούλα, κατίκι και λιαστή ντομάταΚόβουμε την ψητή γαλοπούλα και τη μοιράζουμε στα αραβικά πιτάκια.
  2. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
  3. Βάζουμε μερικά κομμάτια λιαστής ντομάτας σε κάθε πιτάκι, καθώς και το τσαλαφούτι ή κατίκι.
  4. Ψήνουμε τα πιτάκια στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά.
  5. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  6. Γαρνίρουμε με μαντζουράνα ή δυόσμο και σερβίρουμε.
  7. Προαιρετικά, σερβίρουμε τα πιτάκια με το ζεστό κόκκινο κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλοπούλα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών