ΕΞΟΔΟΣ

Πού τρώμε τα πιο καυτερά σουβλάκια στην Αθήνα;

Πέντε αθηναϊκά σουβλατζίδικα φτιάχνουν σουβλάκια που μας κάνουν να κλαίμε, όχι από συγκίνηση, αλλά από την κάψα!

24.05.2022
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Πού τρώμε τα πιο καυτερά σουβλάκια στην Αθήνα;

Κώστας, στην Αγίας Ειρήνης

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Ψήνει μόνο στα κάρβουνα που ανάβει καθημερινά από το πρωί. Το χοιρινό καλαμάκι του είναι χειροποίητο και όχι προκάτ, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια ζυμώνονται κάθε πρωί και πλάθονται τη στιγμή της παραγγελίας. Το αγαπημένο μου είναι το τυλιχτό του με πίτα στιβαρή, φρεσκοψημένη και πάνω της ξαπλωμένα τα ζουμερά μπιφτέκια. Από πάνω ντομάτα που ψιλοκόβει επιτόπου (για να μην προλάβει να βγάλει ζουμιά), τα πιο γλυκά κρεμμύδια και δροσερός μαϊντανός. Και καπάκι η μοναδική του κόκκινη σάλτσα, η καυτερή (υπάρχει και απαλή για τους… άλλους), για να ολοκληρωθεί η ευτυχία μου. Μ.Β.

Πλατεία Αγίας Έιρήνης 2, Μοναστηράκι, Τ/210- 32.32.971, Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-18.00, Σάββατο-Κυριακή κλειστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα καλύτερα σουβλάκια της ΑθήναςΤα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας

 

Λευτέρης ο Πολίτης, στην Ομόνοια

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Κλασικής και αξεπέραστης σχολής τα τυλιχτά του Λευτέρη. Όπερ σημαίνει τυλιχτά μικρά σε μέγεθος, τεράστια σε γεύση και άρωμα. Οι επιλογές – από το 1951 που άνοιξε το κατάστημα μέχρι σήμερα που το λειτουργεί η τρίτη γενιά– εξακολουθούν να είναι οι εξής δύο: ζουμερό μπιφτέκι ή σουτζούκι πολίτικο μέσα σε μια πίτα νόστιμη και λαδωμένη όσο πρέπει, ποτισμένη από τα νόστιμα ζουμάκια του κρέατος. Τα απαραίτητα… συμπαρομαρτούντα είναι οι κατακόκκινες ντομάτες, οι λεπτές φέτες ξερού κρεμμυδιού και ο ψιλοκομμένος τρυφερός μαϊντανός, με μπόνους το φλογερό κόκκινο πιπέρι. Αν είστε σαν κι εμένα και σας αρέσουν τα καυτερά, ζητήστε να σας βάλουν παραπάνω. Μ.Β.

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, Τ/210-52.25.676, καθημερινές 09.30-20.00, Σάββατο 09.30-17.30, Κυριακή κλειστά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα σουβλάκια με τα μπλε θα τα βρεις στη Νέα ΣμύρνηΤα σουβλάκια με τα μπλε θα τα βρεις στη Νέα Σμύρνη

 

Καυτερός, στο Χαλάνδρι

Σε έναν κάθετο δρόμο στη λεωφόρο Κηφισίας, χωμένο σε μια γειτονιά του Κάτω Χαλανδρίου, ανάμεσα σε επαγγελματικά γραφεία και πρεσβείες, κάτω από μια παλιά πολυκατοικία, βρίσκεται το σουβλατζίδικο «Ο Καυτερός». Ο Καυτερός φημίζεται – για τι άλλο;– για την καυτερή του σάλτσα. Η συνταγή για τη σάλτσα είναι επτασφράγιστο μυστικό και την ξέρουν μόνο ο Βασίλης (ιδιοκτήτης) και η μητέρα του, που την ετοιμάζει κάθε μέρα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι ότι, ενώ έχει διάφορα πιπέρια και είναι καυτερή, δεν έχει καθόλου τσίλι. Όλα τα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα. Ξεχωρίζουν το χειροποίητο κεμπάπ και το καλοψημένο χοιρινό καλαμάκι. Μ.Π.

Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, Τ/210-68.46.366. Καθημερινά 19.00-00.00, κλειστά το Σάββατο. Κάνει delivery.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ κυρά-Πίτσα φτιάχνει σουβλάκια στο πλυσταριό της 45 χρόνιαΗ κυρά-Πίτσα φτιάχνει σουβλάκια στο πλυσταριό της 45 χρόνια

 

Οι Γυναίκες, στο Κουκάκι

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Λιτό, χωρίς καμία διακόσμηση, με μερικά τραπέζια από κόντρα πλακέ μέσα και στον πεζόδρομο και μια παλιά φωτεινή επιγραφή με ένα ζωγραφισμένο γύρο και τη λέξη «ψητοπωλείο», το σουβλατζίδικο που άνοιξε εδώ το 1977 δεν έχει καν επίσημο όνομα – όλοι στη γειτονιά το αποκαλούσαν Τα Κορίτσια ή Οι Γυναίκες κι έτσι καθιερώθηκε. Το σουβλάκι στα Κορίτσια δεν έχει αλλάξει καθόλου από το 1977, όπως μας ενημερώνουν πελάτες που έρχονται χρόνια και δεν το αλλάζουν με τίποτα. Γι’ αυτό και έχουν φανατικό κοινό. Εδώ φτιάχνουν παραδοσιακό σουβλάκι τυλιχτό με ντομάτα, κρεμμύδι, γιαούρτι και πιπέρι. Τζατζίκι και πατάτες ξεκίνησαν να βάζουν από τη δεκαετία του 1990 προαιρετικά, σε όποιον τα ζητούσε. Από την επιτόπια γευσιγνωσία διαπιστώσαμε ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα στον χοιρινό γύρο, στο καλαμάκι ή στο μπιφτέκι. Και αυτό που απογειώνει το σουβλάκι στα κορίτσια είναι το καυτερό κόκκινο πιπέρι, που βάζουν εάν τους ζητήσεις και δεν το λυπούνται καθόλου! Μ.Π

Δράκου 16, Κουκάκι, Τ/210-92.25.648. Ανοιχτά καθημερινά 18.30-02.00 εκτός Κυριακής.

 

Κοχύλι, στον Κορυδαλλό

Σουβλάκι μικρό, του χεριού μας. Έχει πίτα αφράτη, αλάδωτη, αλλά λουκουμαδένια, σπέσιαλ κόκκινη σάλτσα, όχι καυτερή, αλλά πικάντικη. Κρεμμύδι λεπτοκομμένο, ανάκατο με μαϊντανό, ντομάτα κατακόκκινη. Τζατζίκι δεν βάζουν, πατάτες ρωτάνε αν θέλουμε, αλλά δεν θέλουμε. Επιλέγουμε ανάμεσα σε χοιρινό καλαμάκι άλιπο, κεμπάπ, μπιφτέκι, καλαμάκι κοτόπουλο. Όλα στα κάρβουνα. Τα τρία πρώτα είναι χειροποίητα, δικά τους. Κάθε φορά που τρώω ένα, μακαρίζω την τύχη μου. Ν.Μ.

Αγ. Γεωργίου 82Α, Κορυδαλλός. Καθημερινά 18.00-01.00.

 

Σουβλάκια

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Ομόνοια

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών