ΕΞΟΔΟΣ

Τα μπαρ θα μας σώσουν: 10 δροσιστικά κοκτέιλ που πίνουμε τώρα στην Αθήνα

Τα αθηναϊκά μπαρ κάνουν ό,τι μπορούν για να μας δροσίσουν και αυτό το καλοκαίρι.

21.07.2023| Updated: 24.07.2023
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Τα μπαρ θα μας σώσουν: 10 δροσιστικά κοκτέιλ που πίνουμε τώρα στην Αθήνα

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα παγωμένο τζιν τόνικ, μια Paloma με φράουλα ή ένα Zombie με θρυμματισμένο πάγο; Τα μπαρ της Αθήνας κάνουν ό,τι μπορούν για να μας δροσίσουν και αυτό το καλοκαίρι!

Philosykos: Όταν το τζιν τόνικ συνάντησε το σύκο

Στο Λοκάλι έχουν αγάπη στο τζιν και οι παραλλαγές τζιν τόνικ του μενού τους είναι πάντα εμπνευσμένες. Μια από τις πιο καλοκαιρινές είναι ο Philosykos, με τζιν αρωματισμένο με φύλλα συκιάς από την Καρδαμύλη. Στο τέλος, το δροσερό, γλυκόπικρο κοκτέιλ γαρνίρεται με ένα κλαδάκι λεμονοθύμαρο. Γ.Π.

Λοκάλι, Σαρρή 44, Τ/690-61.03.005

 

H ιδιαίτερη Anti-Novel Μargarita

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum)

Στο κομψό γαλάζιο βιβλιαράκι-λίστα του πολύ δημιουργικού Baba au Rum, ανάμεσα σε άλλα παλιά και καινούργια αβανγκαρντίστικα κοκτέιλ, θα βρείτε και την Anti-Novel Margarita. Στην προκειμένη η τεκίλα (που δεν είναι μία, είναι δύο) αρωματίζεται με κάρδαμο και επαναποστάζεται με τσάι oolong, συναντά το λικέρ πορτοκαλιού Med, φυσικό χυμό ροδιού και ένα σιρόπι με ρόδι, δυόσμο και φλούδες γκρέιπφρουτ – το γκρέιπφρουτ θα το ξαναβρείτε και στο rim. Πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ, με ωραία φρεσκάδα, γεμάτο αρώματα. A.Σ.

Βaba au Rum, Κλειτίου 6, Αθήνα, Τ/ 211-71.09.140

 

Tropical Sculpture:  Στους τροπικούς της πλατείας Αγίων Θεοδώρων

Έχει ένα blend από τζαμαϊκανά ρούμια, ένα σπιτικό cordial με ψημένο ανανά καραμέλα και πιπεριές τσίλι, επίσης σπιτικό falerlum –ένα λικέρ χαρακτηριστικό της tiki κουλτούρας–, ginger ale και μπόλικο πάγο. Κι έρχεται στολισμένο με λίγο δυόσμο και ένα «δερματάκι» από τα περισσεύματα του ψημένου ανανά μαζί με τα μπαχαρικά με τα οποία «μαγειρεύεται» («δεν πετάμε τίποτα» στο ποτήρι). Ο λόγος για το γλυκόξινο, φρουτώδες, ελαφρά πικάντικο Tropical Sculptrure του Odori Vermuteria di Atene. A.Σ.

Odori Vermuteria di Atene, Σκουλενίου 2, Αθήνα, Τ/ 210-33.14.674

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα ωμά των Αθηνών: Πού (δεν) τα μαγειρεύουν καλύτεραΤα ωμά των Αθηνών: Πού (δεν) τα μαγειρεύουν καλύτερα

Μια διπλά φρουτένια Paloma

Κάθε μέρα στο street bar της οδού Πετράκη ξαναφτιάχνουν το παζλ της cocktail list, οπότε την Paloma θα τη βρείτε μια μέρα έτσι, μια αλλιώς. Το σίγουρο είναι ότι το αγαπημένο κοκτέιλ που συνδυάζει τεκίλα και grapefruit soda θα κινείται στο ρυθμό του καλοκαιριού. Μπορεί να είναι πιο καρπουζένια, με ένα χειροποίητο cordial με καρπούζι και δυόσμο, μπορεί να είναι και πιο φραουλένια με ένα cordial με φράουλα και εστραγκόν που το φτιάχνουν μαζί με πολλά ακόμα στο εργαστήριό τους. Α.Σ.

Bar in Front of the Bar, Πετράκη 1, Σύνταγμα, T/ 698-06.35.896

Surreal Zombie: Με πάγο, αντί για φωτιά

Το εμβληματικό tiki κοκτέιλ συχνά παρουσιάζεται φλεγόμενο. Το αντίθετο απ’ ό,τι έχουμε ανάγκη τα καλοκαιρινά βράδια με ανεβασμένες θερμοκρασίες. Γι’ αυτό στο Abstract το σερβίρουν πάνω σε ένα λόφο από χιονάτο πάγο. Το μιξ από ρούμια, τροπικά φρούτα, αψέντι, μπαχαρικά παρασκευάζεται με την αυθεντική συνταγή του 1934 και παραδίδεται στα χέρια μας στη μορφή «γρανίτας» για ενηλίκους. Γ.Π.

Abstract, Αρκτίνου 10, Παγκράτι

Roxanne: Ένα spritz που μυρίζει καλοκαίρι

Στο Teras με την ωραία αυλή φρέσκαραν πρόσφατα τον κατάλογο των κοκτέιλ. Από τα καινούργια που ξεχωρίσαμε: το Roxanne, ένα spritz που συγκεντρώνει ένα σωρό καλοκαιρινές γεύσεις σε ωραία ισορροπία. Για βάση του έχει ένα bitter από ιβίσκο και άνθη πορτοκαλιού που «μαγειρεύεται» με φράουλες και βασιλικό. Το συνδυάζουν με βότκα ροδάκινο και σόδα γκρέιπφρουτ. Γ.Π.

Teras, Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, T/ 211-41.80.653

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔοκιμάσαμε τα καλοκαιρινά του Wine is FineΔοκιμάσαμε τα καλοκαιρινά του Wine is Fine

Ένα Spetto παρακαλώ

Το Spetto, που προτείνει ο Μάριο Μπάσο στο  Βarreldier, συνδυάζει τζιν αρωματισμένο με φασκόμηλο, bitter aperitif, χειροποίητο σιρόπι πικραμύγδαλου, χυμό λάιμ και και bitters περγαμόντο, σπιτικά κι αυτά. Μια ιδέα πικρό, δροσιστικό και αρωματικό, είναι ένα πολύ ωραίο απογευματινό κοκτέιλ – ό,τι πρέπει αν πιάσετε ένα από τα τραπέζια του αγαπημένου μπαρ στην άκρη της στοάς Μπολάνη από νωρίς. Α.Σ.

Barreldier, Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, T/ 210-32.54.711

Latraac Mule με θέα τους skaters

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Η μπάρα του Latraac μπορεί να μην είναι η πιο σοφιστικέ της Αθήνας, αλλά απολαμβάνουμε τα, σπιτικού στυλ μιξ που σερβίρουν στον όμορφο κήπο, με θέα τα τρικ των skaters. Το χιτ τους είναι το Latraac Mule που περιλαμβάνει απλά την τζιντζεράτη λεμονάδα που φτιάχνουν οι ίδιοι συν βότκα ή τζιν. Γ.Π.

Latraac, Λεωνίδου 62-65, Κεραμεικός, Τ/ 213-04.53.377

To Pornstar αλλιώς

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Line Athens (@line.athens)

Μια διαφορετική εκδοχή του Pornstar γεμάτη φρεσκάδα δεν προλαβαίνουν να ετοιμάζουν στο Line. To Pornstar spritz είναι από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στο εντυπωσιακό μπαρ των Πετραλώνων και μιξάρει βότκα με βανίλια, φρούτο του πάθους, λίγο beurre noisette (δηλαδή «καμένο» βούτυρο) και τόνικ. Γ.Π.

Line, Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, T/210-34.21.311

8½ σε θερινή προβολή

Το ιταλοτραφές μπαρ που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στο Ρουφ έχει δυνατό κλιματισμό και ειδικεύεται στο απεριτίβο. Δύο στα δύο δηλαδή. Την ώρα που πέφτει ο ήλιος δίνουμε ραντεβού για ένα 8½ με Casoni (ιταλικό απεριτίφ από γλυκά και πικρά πορτοκάλια και ραβέντι, μεταξύ άλλων), σόδα γκρέιπφρουτ και σπιτικό κόρντιαλ από μάνγκο και κουμ κουάτ. Γ.Π.

Felicita, Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ, Τ/211-00.15.858

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜια εβδομάδα στη Σικελία με κανόλι, σάντουιτς σπλήνα και γρανίτες φυστίκιΜια εβδομάδα στη Σικελία με κανόλι, σάντουιτς σπλήνα και γρανίτες φυστίκι

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Μπαρ

Αθήνα

Κεραμεικός

Νέος Κόσμος

Παγκράτι

Πετράλωνα

Ψυρρή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών