Ακόμη και αν δεν είστε vegan ή δεν νηστεύετε, θα εκπλαγείτε με το πόσο νόστιμες και θρεπτικές συνταγές μπορείτε να απολαύσετε χωρίς κρέας. Το μπέργκερ, τα μπιφτέκια και οι κεφτέδες μπορούν να γίνουν νοστιμότατα φαγητά, απλά και μόνο αντικαθιστώντας το κρέας με ρεβύθια, λαχανικά εποχής, φάβα, χταπόδι, φασόλια αλλά και μανιτάρια. Το καλό μάλιστα με τη μαγειρική χωρίς κρέας είναι ότι μας ωθεί να δοκιμάσουμε υλικά και γεύσεις και να πειραματιστούμε με τους συνδυασμούς τους. Είναι σημαντικό να έχουμε ποικιλία στη διατροφή μας γιατί από τη μία απολαμβάνουμε γευστικά πιάτα και από την άλλη έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να καλύψουμε τις καθημερινές διατροφικές μας ανάγκες.