Από τις αγγλικές λέξεις breakfast και lunch, που σημαίνουν πρωινό και μεσημεριανό αντίστοιχα, προκύπτει το brunch. Ένας συνδυασμός πλούσιου πρωινού και γεύματος, που σερβίρεται συνήθως από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και έχει γίνει η τελευταία τάση και συνήθεια. Ο όρος «brunch» πρωτοεμφανίζεται σε γραπτό του 1895. Σε αυτό ο συγγραφέας Guy Beringer ορίζει το brunch ως κάτι «χαρούμενο, κοινωνικό και συναρπαστικό. Κάτι που σε κάνει να νιώθεις ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και τους γύρω σου». Σύμφωνα με τον συγγραφέα, παύει έτσι η βάρβαρη υποχρέωση του πρωινού κυριακάτικου ξυπνήματος και η «Κυριακή γίνεται πιο φωτεινή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαθαίνουμε τα πάντα για τα αυγά και φτιάχνουμε 35 μοναδικές συνταγέςΜαθαίνουμε τα πάντα για τα αυγά και φτιάχνουμε 35 μοναδικές συνταγές

Η Κυριακή είναι η μέρα που ενδείκνυται για ένα αργοπορημένο πρωινό ξύπνημα, καθώς και για να συναντηθούμε με φίλους και συγγενείς σε μια, σχετικά, ανεπίσημη εκδήλωση. Συνήθως έχουμε ξενυχτήσει ή και καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, οπότε δεν μπορούμε εύκολα να αντιμετωπίσουμε τα βαριά φαγητά ενός κυριακάτικου γεύματος, όπως έναν μουσακά, ένα παστίτσιο ή ένα ψητό της κατσαρόλας. Μπορούμε, όμως, να μπούμε στη διαδικασία του φαγητού με πιο ελαφριές γεύσεις με τα αυγά να είναι η τέλεια λύση για να ετοιμάσουμε λαχταριστές συνταγές. Ομελέτες, στραπατσάδες, αυγά μάτια με διάφορα λαχανικά εποχής, αλλαντικά και τυριά, αυγά σκραμπλ ή αυγά σε σάντουιτς όπως και αν επιλέξετε να τα φτιάξετε το σίγουρο είναι ότι θα τα καταευχαριστηθείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα γιουβέτσια της ΚυριακήςΤα γιουβέτσια της Κυριακής

Δείτε 24 συνταγές με αυγά:

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών