10' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σεριφιώτικη μακαρονάδα του γάμου, πρώτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αρνί με μπόλικο νερό να το σκεπάζει και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά από 2 μέχρι 4 ώρες, αναλόγως του πόσο σκληρό είναι, μέχρι να μαλακώσει καλά. Στραγγίζουμε καλά το κρέας, σουρώνουμε το ζωμό και την αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και την κανέλα. Αντί για νερό, προσθέτουμε τον ζωμό του αρνιού.
  6. Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη σάλτσα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να πυκνώσει η σάλτσα.
  7. Παράλληλα, βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 5-7 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  8. Αφαιρούμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε ζεστό σε μια πιατέλα.
  9. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
  10. Πασπαλίζουμε μια μεγάλη πιατέλα με μπόλικο τριμμένο τυρί, σερβίρουμε εκεί τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε και πάλι με μπόλικο τυρί. Το κρέας το σερβίρουμε σε χωριστή πιατέλα.

Ξινόμαυρο μονοποικιλιακό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών