ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο υπόλοιπο πρασόρυζο γίνεται κρεμώδης σούπαΤο υπόλοιπο πρασόρυζο γίνεται κρεμώδης σούπα

Στη ζεστή της µορφή είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο. Η κρύα ονοµάζεται vichyssoise και λέγεται ότι είναι δηµιουργία ενός Γάλλου σεφ από το Vichy που εργαζόταν στο ξενοδοχείο Carlton-Ritz της Νέας Υόρκης.

10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα με πράσο και πατάτα, αρχικά λιώνουµε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουµε το κρεµµύδι, το πράσο, το σέλερι και το σκόρδο.
  3. Σκεπάζουµε και σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 15 λεπτά ή µέχρι τα λαχανικά να µαλακώσουν αλλά να µην πάρουν χρώµα.
  4. Προσθέτουµε τις πατάτες και τον ζωµό ή το νερό, δυναµώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση.
  5. Ξαναχαµηλώνουµε τη φωτιά και το αφήνουµε να σιγοβράσει, σκεπασµένο, για 20 λεπτά.
  6. Αφήνουµε τη σούπα να κρυώσει λίγο και κατόπιν τη χτυπάµε στο µπλέντερ (σε δόσεις), να γίνει σαν πουρές.
  7. Ξαναβάζουµε τη σούπα σε καθαρή κατσαρόλα και την αφήνουµε να ξαναπάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
  8. Προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος, καρυκεύουµε µε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουµε για 1 λεπτό.
  9. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
  10. Σκορπίζουµε το σχοινόπρασο και τη σερβίρουµε την σούπα με πράσο και πατάτα καυτή ή χλιαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Γαλλία».

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών