10' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Βάρος: 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το τσάτνεϊ μαύρης κορινθιακής σταφίδας, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη και το κρασί. Αν οι σταφίδες δεν σκεπαστούν με τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και το μείγμα να γίνει σαν μαρμελάδα.
  5. Αν δέσει πριν μαλακώσουν τα υλικά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  6. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Διατηρούμε το τσάτνεϊ μαύρης κορινθιακής σταφίδαςσε δροσερό μέρος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών