10'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Βάρος: 500 γρ.Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το τσάτνεϊ μαύρης κορινθιακής σταφίδας, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη και το κρασί. Αν οι σταφίδες δεν σκεπαστούν με τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και το μείγμα να γίνει σαν μαρμελάδα.
- Αν δέσει πριν μαλακώσουν τα υλικά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Διατηρούμε το τσάτνεϊ μαύρης κορινθιακής σταφίδαςσε δροσερό μέρος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.