Στη Λουιζιάνα συνηθίζουν να φτιάχνουν το φαγητό αυτό με «κιμά» από λουκάνικο. Εμείς το δοκιμάσαμε με κιμά περασμένο μία φορά στη μηχανή και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο! Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε λουκάνικο, τα κεφτεδάκια μας δεν θα είναι στρογγυλά, αλλά θα έχουν κάπως ακανόνιστο σχήμα.
20'
προετοιμασία
22' τηγάνισμα
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα κεφτεδάκια
Για τα μήλα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινά κεφτεδάκια με τηγανητά μήλα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια πολύ καλά.
- Πλάθουμε περίπου 18 κεφτεδάκια, κάπως πλακέ ή σαν σουτζουκάκια.
- Σε ένα βαρύ τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια (χωρίς αλεύρωμα) λίγα-λίγα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα τελευταία κεφτεδάκια και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε ή να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μήλα.
- Τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σκορπίζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύουμε, κουνώντας το τηγάνι, για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γλασαριστούν τα μήλα.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι να ζεσταθούν για 2 - 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε, τα χοιρινά κεφτεδάκια με τηγανητά μήλα, με πράσινη σαλάτα, με κατσικίσιο τυρί και καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.