ΕΞΟΔΟΣ

Στo Salumaio της Κηφισιάς τρώμε τα πιο νόστιμα λινγκουίνι της πόλης

Il Salumaio di Atene: η αυθεντική σαλουμερία της Κηφισιάς που λειτουργεί από το 1998 και σερβίρει από μαρινάτο σολομό και μπλινίς, μέχρι Rossini με φουά γκρα.

29.03.2022
Στo Salumaio της Κηφισιάς τρώμε τα πιο νόστιμα λινγκουίνι της πόλης

Για το Σάββατο το βράδυ δεν υπήρχε τραπέζι, ενώ μεσοβδόμαδα κατάφερα να κλείσω το μοναδικό διαθέσιμο, στις 21:45. Τα τραπέζια στη σαλουμερία της Κηφισιάς, ύστερα από 24 χρόνια λειτουργίας, ήταν κατειλημένα μέσα-έξω εκείνη την Τετάρτη που χιόνιζε. Κι ας μην είναι ακριβώς αυτό που λέμε value for money εστιατόριο. Το φαγητό όμως που σερβίρουν είναι νόστιμο και η ατμόσφαιρα ένα happening, σαν κάθε μέρα να είναι γιορτή. Αφενός το κεντρικό σημείο στην περιοχή όπου βρίσκεται, στο down town της Κηφισιάς, αφετέρου η εκλεκτική πελατεία, που γεμίζει σταθερά τα τραπέζια του μικρού μπιστρό από το 1998, μπορούν, ίσως, να αιτιολογήσουν τις αρμυρές τιμές, της τάξης των 20 με 25 ευρώ για ένα πιάτο ριζότο ή πάστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα καραμανλίδικα του Φάνη είναι το μεζετζίδικο του μερακλήΤα καραμανλίδικα του Φάνη είναι το μεζετζίδικο του μερακλή
Μια σωστή σαλουμερία

Ακριβά υλικά, νοσταλγικές γεύσεις

Τα αλλαντικά είναι εξαιρετικής ποιότητας, φρεσκοκομμένα τη στιγμή της παραγγελίας

Ο πολυτελώς ατημέλητος διάκοσμος, το μικρό και πολύ ελκυστικό μενού -από το οποίο θα μπορούσαμε να επιλέξουμε σχεδόν τα πάντα- και, κυρίως, το νόστιμο φαγητό και οι καλές επιλογές κρασιών είναι αρκετά για να ανηφορίσει κάποιος στην Κηφισιά, αφού πρώτα έχει φροντίσει για το απαραίτητο ρεζερβέ. Στα τραπέζια της σαλουμερίας -κοινώς αμπιγέ μπακάλικου- το πιάτο με τα λιγκουίνι με άγρια μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας με Vinsanto είναι ένα από τα γκραν σουξέ. Ο μαρινάτος σολομός με τα μπλινίς, το αυγοτάραχο με βραστή πατάτα και φύλλα κάπαρης, όπως και ένα από τα ελάχιστα Rossini με φουά γκρα αυτής της πόλης συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ένα μενού με πολλά κλασικά, που σπάνια βρίσκεις πλέον στην Αθήνα, δυστυχώς. Στα «οπωσδήποτε» της επίσκεψης είναι το ωραιότερο τιραμισού που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό -αυθεντική κόπια του κλασικού-, τα θεϊκά, βουτυράτα κάστανα από το Πιεμόντε με κρέμα μασκαρπόνε, καθώς και η βιτρίνα με τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά κοπής, απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει καλούδια για το σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕστιατόρια ή ντέλι; Και τα δύο! Εδώ θα φάμε, θα κάνουμε και ψώνιαΕστιατόρια ή ντέλι; Και τα δύο! Εδώ θα φάμε, θα κάνουμε και ψώνια

Καλαμάρι πέστο, με τραγανά στικς πατάτας

Φρέσκα και σπαρταριστά όστρακα μαζί με ένα ποτήρι αφρώδες ιταλικό κρασί

Κλασικά πιάτα παρελαύνουν από το μενού

Βιτέλο τονάτο από τα ωραία

Τάρτα με κρεμ πατισερί και φρέσκα φρούτα

Διατίθενται λευκές πολύτιμες τρούφες στην εποχή τους

Το Salumaio, αν και ακριβό μαγαζί, ενδείκνυται για μια αναζωογονητική βόλτα στην Κηφισιά και είναι μια ωραία πρόταση χαλαρής εξόδου, αφού μπορούμε να απολαύσουμε απλώς ένα πιάτο με τυριά ή φρεσκοκομμένα αλλαντικά από το ψυγείο τους, μαζί με ένα ωραίο ποτήρι κρασί.

Il Salumaio di Atene

Παναγίτσας 3, Κηφισιά
  • Τηλέφωνο: 210-62.33.934
  • Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο: 10:00-00:30, Κυριακή 12:30-23:30
  • Κόστος: 40 ευρώ/άτομο χωρίς τα ποτά

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Εστιατόριο για κρέας

Εστιατόριο για ψάρι

Ντελικατέσεν

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Κηφισιά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών