ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά και καστανή ζάχαρηΧριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά και καστανή ζάχαρη

 

50' προετοιμασία
15' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 30 σάντουιτς

Για τα μπισκότα μπαχαρικών

Για την γκανάς (γέμιση)

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα μπαχαρικών, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες και ζυμώνουμε με το φτερό για 5 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να τα «πάρει». Στο τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό και ομοιογενές ζυμάρι.
  3. Το μεταφέρουμε ανάμεσα σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Το βάζουμε μαζί με τις λαδόκολλες στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Το βγάζουμε, αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και κόβουμε μπισκότα με κουπάτ στρογγυλό σε ό,τι διάμετρο θέλουμε.
  5. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για περίπου 15 λεπτά.

Γκανάς (γέμιση)

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη να πάρει μία βράση και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ.
  2. Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή με ένα σύρμα χειρός.
  3. Αφήνουμε την γκανάς ένα βράδυ σκεπασμένη με μεμβράνη εκτός ψυγείου. Αν βιαζόμαστε, βάζουμε την γκανάς στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει τόσο που να αλείφεται και να μην τρέχει.

Συναρμολόγηση

  1. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, τα γεμίζουμε ανά δύο με την γκανάς και φτιάχνουμε σάντουιτς.
  2. Τα βουτάμε ένα ένα στη λιωμένη κουβερτούρα της επικάλυψης και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών