ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ μέσα σε μπριός (Βατρούσκα)Τσίζκεϊκ μέσα σε μπριός (Βατρούσκα)
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Ντύνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. με δύο μεγάλα στρογγυλά φύλλα αντικολλητικό χαρτί, οι άκρες των οποίων πρέπει να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού προς τα πάνω, γιατί το μείγμα θα φουσκώσει αρκετά στο ψήσιμο.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε για 1' με το φτερό το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκάλι. Χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  6. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
  7. Χτυπάμε τα υλικά για άλλα 10 δευτερόλεπτα ή μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε για 40' στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Εάν θέλουμε λιγότερο κρεμώδη υφή ψήνουμε για 50'-1 ώρα.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει για 1 ώρα και ύστερα βάζουμε στο ψυγείο για 2-8 ώρες.

Μυστικά

Το σερβίρουμε με φρέσκα μύρτιλα, αν βρούμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 43.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών