ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒακαλάος φρέσκος με κολοκυθάκια και άσπρη σάλτσαΒακαλάος φρέσκος με κολοκυθάκια και άσπρη σάλτσα από το Άγιο Όρος

 

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μελιτζανοσαλάτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις βάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ψηθούν καλά. 
  3. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στα κάρβουνα. Έτσι γίνονται πολύ πιο νόστιμες, αλλά απαιτούν περισσότερη δουλειά.
  4. Αφού λοιπόν τις ψήσουμε, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή τις αφήνουμε ολόκληρες (ό,τι μας αρέσει περισσότερο).
  5. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα και στολίζουμε κυριολεκτικά με τα σκόρδα, τα ντοματίνια, τα καρύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  6. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και περιχύνουμε από πάνω. Είναι έτοιμες για το τραπέζι. 

Μυστικά

Καλό θα είναι να σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές, διότι έτσι αναδεικνύονται άριστα τα αρώματα από το σκόρδο, το λαδόξιδο και τα μυρωδικά βότανα.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών