ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρόπιτα με σπαράγγιαΖυμαρόπιτα με σπαράγγια
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη βελουτέ σούπα με σπαράγγια και γαλοτύρι, ξεκινάμε και σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο λάδι και σε μέτρια φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πατάτα για 3-4 λεπτά, να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 18-20 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι.
  4. Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο τη σούπα να κρυώσει.
  5. Τη μεταφέρουμε (σε δόσεις) στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με το ξινόγαλο και αλατοπίπερο και την πολτοποιούμε καλά. Αν θέλουμε, για πιο φίνο αποτέλεσμα, τη σουρώνουμε από ψιλό, συρμάτινο σουρωτήρι.
  6. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  7. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και καλύπτουμε ένα μικρό ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε στο ταψί τις τρυφερές κορυφές από τα σπαράγγια (που είχαμε κρατήσει στην άκρη), ραντίζουμε με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.
  8. Ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  9. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με λίγο γαλοτύρι και μερικές ψητές κορυφές σπαραγγιών. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας ένα ξηρό λευκό, αφρώδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών