ΕΞΟΔΟΣ

5 καινούργια μαγαζιά για καλό καφέ στην Αθήνα

Ξυπνάμε με μυρωδάτο καφέ από τα νέα μαγαζιά της πόλης.

25.05.2022| Updated: 26.05.2022
5 καινούργια μαγαζιά για καλό καφέ στην Αθήνα

Το Kolor στην Ομόνοια

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kolor. (@kolor.athens)


Αν υπάρχει «δρόμος του καφέ» στην Αθήνα τότε είναι σίγουρα η Εμμανουήλ Μπενάκη. Στα ποιοτικά coffee shops του δρόμου ήρθε πριν λίγο καιρό να προστεθεί το ολόλευκο Kolor. Καταξιωμένοι baristi σερβίρουν ένα blend από δύο καφέδες της Βραζιλίας με ιδιαίτερα καθαρή επίγευση, ενώ σχεδόν κάθε μέρα εναλλάσσονται οι επιλογές single origin. Εκτός του καφέ, διαθέσιμες είναι και πέντε ετικέτες σε κρασί και δύο απεριτίβο για ποτά μετά τη δουλειά.

Εμμ. Μπενάκη 7-9, Ομόνοια, Τ/210-38.10.017

 

Το Ubuntu στο Θησείο

Στη γωνία της Νηλέως λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό το καινούργιο specialty café του Θησείου. Μίνιμαλ, φωτεινό, γεμάτο φυτά, το Ubuntu σερβίρει καφέ από το Mr Bean Coffee Roasters και τον συνοδεύει με χειροποίητα σνακ. Αν έχετε διάθεση για αλμυρό, δοκιμάστε κάποιο από τα σάντουιτς ή τις σαλάτες του καταλόγου. Ανάμεσα στα γλυκά θα βρείτε σπιτικές μπάρες δημητριακών, όπως η Lila, με φυστικοβούτυρο, σοκολάτα, βρώμη, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, τραγανούς κόκκους ρυζιού και φυσικό εκχύλισμα φράουλας, ή το άνευ ζάχαρης banana bread. Στα συν: η γωνιά με τα επιλεγμένα κρασιά αλλά και το ήσυχο πατάρι που προσφέρεται για τηλεργασία.

Νηλέως 58, Θησείο, Τ/ 210-34.10.566

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτο βάθος κήπος: 10 κρυμμένες αυλές για φαγητό και ποτό στην ΑθήναΣτο βάθος κήπος: 10 κρυμμένες αυλές για φαγητό και ποτό στην Αθήνα

Το Les Papallones στην Καισαριανή

Ο Στέφανος Δωματιώτης είναι κάτι σαν γκουρού του καφέ. Κάτοχος του τίτλου World Brewers Cup Champion, έξι φορές νικητής σε ελληνικά πρωταθλήματα, πιστοποιημένος κριτής σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και από τα πιο δραστήρια πρόσωπα στον τομέα του specialty coffee στην Ελλάδα. Εκτός απ’ όλα αυτά είναι και επικεφαλής της ομάδας του Create που, μεταξύ άλλων, επιμελείται καινούργια μαγαζιά με έμφαση στον καφέ. Το χαριτωμένο Les Papallones (σημαίνει πεταλούδες) είναι το πρώτο κατάστημα που φιλοξενεί τους καφέδες που ψήνει το Create. Εδώ βρίσκουμε αποκλειστικά μονοποικιλιακούς (αυτή τη περίοδο από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία και την Παπούα Νέα Γουινέα) ενώ για εξαιρετικό αποτέλεσμα στο φλυτζάνι φροντίζει η Ειρήνη Δασκαλοπούλου, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista. Προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς, όπως γλυκά του Pala Slow Food, μπισκότα από το Cookie Spot και λίγες μπίρες από χιώτικες μικροζυθοποιίες συμπληρώνουν τη γκάμα του μαγαζιού.

Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 156, Καισαριανή, T/ 216-20.20.838

 

Το Warehouse Assemblage στη πλατεία Μητροπόλεως

Το Warehouse Assemblage είναι ένας χώρος με πολλά πρόσωπα. Κάτω από την ίδια στέγη συνυπάρχουν εντυπωσιακές μηχανές του καφέ, ραφιέρες γεμάτες με τα κρασιά, προϊόντα deli, σκεύη και αξεσουάρ κρασιού, κελάρι και αίθουσα γευσιγνωσίας. Στο νέο, τέταρτο κατά σειρά, Warehouse που απλώνει τα τραπέζια του στην ηλιόλουστη Μητροπόλεως βρίσκουμε καφέ από την συλλογή της Wisecup Coffee Roasters. Αυτές τις μέρες στο κατάστημα τρέχει το «Project Colombia», με τους μύλους του να φιλοξενούν πολλούς, ιδιαίτερους καφέδες από την Κολομβία. Για συνοδευτικό δοκιμάζουμε τα γλυκά του ζαχαροπλάστη Αλέξανδρου Κονιάρη (Simul), κατά προτίμηση καθισμένοι στα τραπέζια με θέα την πλατεία. Με το πέρασμα της ώρας προχωράμε συνήθως στα ωραία κρασιά, τυριά και αλλαντικά του καταλόγου.

Πλατεία Μητροπόλεως 8, Τ/ 210-32.53.503

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝέος Κόσμος: 10 λόγοι που θα είναι η γειτονιά του φετινού καλοκαιριούΝέος Κόσμος: 10 λόγοι που θα είναι η γειτονιά του φετινού καλοκαιριού

Το Seven Steps στο Ίλιον

Οι επτά διαφορετικές διαδικασίες από τις οποίες περνάει ο καφές −από τη συγκομιδή του καρπού μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι μας− ενέπνευσαν το όνομα του Seven Steps που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο Ίλιον. Το προτιμάμε για καφέ στο χέρι αλλά και για μια γρήγορη στάση, πιάνοντας θέση στην μπάρα ή σε ένα από τα λίγα τραπέζια του. Μοντέρνο και ζεστό, προμηθεύεται την πρώτη ύλη του από την ελληνική εταιρεία Samba Coffee Roasters. Στις τωρινές επιλογές βρίσκουμε ένα ήπιο blend Βραζιλίας αλλά και ένα πιο φρουτένιο με προέλευση την Νικαράγουα. Συχνά το κατάστημα θα φιλοξενεί και καφέδες μοναδικής προέλευσης οι οποίοι θα εναλλάσσονται. Χειροποίητα cheesecake, τάρτες, κέικ και άλλες λιχουδιές είναι καθημερινά διαθέσιμες, ενώ τα Σαββατοκύριακα προσφέρουν και ένα μίνι μενού brunch με το δικό τους προζυμένιο ψωμί και αυγά σε δυό-τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Ιδομενέως 100, Ίλιον, Τ/ 210-26.20.252

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒόλτα στη Λέκκα, έναν μικρό δρόμο με πολλές νοστιμιέςΒόλτα στη Λέκκα, έναν μικρό δρόμο με πολλές νοστιμιές

Καφέ

Αθήνα

Αθήνα | Δυτικά + Βορειοδυτικά Προάστια

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Θησείο

Καισαριανή

Ομόνοια

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών