ΕΞΟΔΟΣ

Από μπακλαβά μέχρι σούσι: 6 νόστιμες στάσεις στην οδό Νίκης

Στον πολυσυλλεκτικό δρόμο του Συντάγματος τρώμε και ψωνίζουμε ένα σωρό λιχουδιές.

18.08.2022| Updated: 19.08.2022
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Το κρυμμένο γιαπωνέζικο μυστικό της Αθήνας shiraki

Baklavas (πρώην Γκιουλίογλου): Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Ταξίδι εξπρές στην Κωνσταντινούπολη είναι αυτό το ζαχαροπλαστείο. Στο Baklavas φτιάχνουν το ομώνυμο, αγαπημένο σιροπιαστό σε περισσότερες από δέκα διαφορετικές εκδοχές -όλες με καλό, μυρωδάτο βούτυρο και λεπτό φύλλο ανοιγμένο με τέχνη. Άντε να διαλέξεις. Με φιστίκι, με καρύδι ή με αμύγδαλο; Μπακλαβάς σομπιγιέτ, ντούρουμ ή σε σχήμα μυδιού; Πολλά τα ερωτηματικά, ειδικά αν θυμηθείς πως φτιάχνουν επίσης ωραιότατα κίφελ, καζάν ντιπί, ασουρέ αλλά και μια από τις πιο ιδιαίτερες τυρόπιτες που μπορείς να βρεις στην Αθήνα, με χειροποίητα φύλλα που βράζονται όπως τα λαζάνια προτού ψηθούν μαζί με κομμάτια φέτας.

Νίκης 10, Τ/210-32.13.959

 

Shiraki: Το γιαπωνέζικο που αξίζει να ανακαλύψεις

Στο Shiraki στο Σύνταγμα τρώμε σούσι σαν Γιαπωνέζοι / Το κρυμμένο γιαπωνέζικο μυστικό της Αθήνας shiraki
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Κρυμμένο σε κοινή θέα, το μικρούλι και ανεπιτήδευτο Shiraki προσφέρει σούσι και άλλες αυθεντικές γεύσεις της ιαπωνικής κουζίνας. Ο σεφ, που κάποιοι ίσως να θυμούνται από το Furin Kazan, φροντίζει για τα θαυμάσια πιάτα όπως τον ψιλοκομμένο ωμό σολομό με σάλτσα wasabi-ταχίνι και αυγά σολομού ή τη σαλάτα με καπνιστό χέλι, ψημένο σουσάμι και ιαπωνική σάλτσα πιπεριού. Μη χάσετε το sashimi moriawase (ποικιλία σασίμι με αληθινό, φρεσκοτριμμένο hon-wasabi) και την σούπα με τα udon noodles στην οποία πλέουν δύο υπερτραγανές γαρίδες tempura.

Νίκης 17, T/ 210-33.16.217

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10+1 στάσεις για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα10+1 στάσεις για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα

Τα χειροποίητα bagel της Amandine

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @amandine_bagels

Η Γαλλίδα Amandine φτιάχνει bagels με δική της ζύμη. Θα τα βρείτε με γεμίσεις όπως: καπνιστός σολομός με αβοκάντο, μελιτζανοσαλάτα με chorizo, ζαμπόν Πάρμας με brie ή μάνγκο τσάτνεϊ με κατσικίσιο τυρί. Αλλιώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας επιλέγοντας τα αγαπημένα σας από τα υλικά της βιτρίνας. Τα γλυκά ημέρας είναι πότε πετυχημένα, πότε όχι τόσο. Προτείνουμε να αφήσετε τα pasteis de nata και να προτιμήστε τα ωραία μπισκότα.

Νίκης 13, Τ/210-32.39.829

 

Winners: Vegan φαγητό για όλους

Ακόμη και αν δεν είναι κανείς vegan αξίζει να δοκιμάσει τους ευφάνταστους συνδυασμούς του Winners. Με βιολογικά λαχανικά, πολλά χειροποίητα προϊόντα και επιρροές από διάφορες κουζίνες του κόσμου, αυτό το στέκι διαφοροποιείται από την πλειοψηφία των χορτοφαγικών εστιατορίων της πόλης με τις πρωτότυπες, νόστιμες ιδέες του. Ανάμεσα σε άλλα θα δοκιμάστε: χειροποίητα χοντρά νουντλς με κάρι, σειτάν σε στυλ fried chicken (παναρισμένο με δημητριακά ολικής άλεσης και ψημένο στο φούρνο) ή vegan πάβλοβα με μαρέγκα από aquafaba, λεμόνι και λίτσι.

Ξενοδοχείο Niki Athens, Νίκης 27, Τ/ 210-32.20.916

 

4 Seasons: Το ενημερωμένο βιολογικό παντοπωλείο

Ένα από τα πρώτα παντοπωλεία του κέντρου που ειδικεύτηκε στα βιολογικά προϊόντα, το 4 Seasons εξακολουθεί να είναι και ένα από τα πιο ενημερωμένα. Τα αδέρφια Βασίλης και Γιώργος Σουβατζόγλου ψάχνουν παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και γεμίζουν τους πάγκους του καταστήματος με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ποικιλία από παραδοσιακά και πιστοποιημένα βιολογικά τρόφιμα αλλά και προϊόντα περιποίησης.

Νίκης 30, Τ/ 210-32.29.078

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού πάμε για brunch στη ΓλυφάδαΠού πάμε για brunch στη Γλυφάδα

Στο Brew Str για craft μπίρες

Όρεξη να έχεις να ανακαλύπτεις μπίρες μικροζυθοποιών. To Brew Str φιλοξενεί πολύ μεγάλη γκάμα από ελληνικές και διεθνείς craft μπίρες. Κάθε φορά θα βρεις και κάτι καινούργιο. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες εισόδους: η «Κατσίκα του γείτονα», μια αρωματική και ελαφριά wild ale από την Ζυθοποιία Αναστασίου που φτιάχνεται με την προσθήκη λευκόσαρκου ροδάκινου, και η μαύρη Amphora Ancient Brew της Kykao, παλαιωμένη από το 2019 σε αμφορέα.

Νίκης 50, Τ/211-11.16.760

 

Cremino: Για σπιτικό παγωτό

Η κυρία Αθανασία Καταλιάκου υποδέχεται τους πελάτες με περίσσια ευγένεια και προσφέρει το παγωτό που φτιάχνει η ίδια με γάλα από μικρούς παραγωγούς και φρέσκα υλικά. Να σημειώσουμε ότι δεν χρησιμοποιεί παγωτομηχανή. Χτυπάει κάθε τόσο τα παγωμένα της μείγματα με το μίξερ, όπως θα έκανε κάποιος στο σπίτι, και εφευρίσκει συνεχώς καινούριες, ενδιαφέρουσες γεύσεις. Κατά καιρούς έχουμε πετύχει φιστίκι με κάρδαμο, μωσαϊκό, τριαντάφυλλο, παγωτό κουρκουμά ή περγαμόντο-μασκαρπόνε ωστόσο οι επιλογές αλλάζουν πολύ συχνά, ανάλογα με την έμπνευση της ημέρας.

Νίκης 50Α, Τ/6948-430.104

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚάντε τόπο για τις μπίρες των μικροζυθοποιώνΚάντε τόπο για τις μπίρες των μικροζυθοποιών

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Street food

Εστιατόρια

Βιολογικά

Ζαχαροπλαστεία

Κάβες

Παντοπωλεία

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών