ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈνα ελληνο-ασιατικό cocktail bar, σαν από δρομάκι της ΣιγκαπούρηςΈνα ελληνο-ασιατικό cocktail bar, σαν από δρομάκι της ΣιγκαπούρηςΤο μαγείρεμα ασιατικού φαγητού στο σπίτι μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και συναρπαστικός τρόπος για να εξερευνήσετε νέες γεύσεις και να διευρύνετε το γαστρονομικό σας ρεπερτόριο. Η ασιατική κουζίνα έχει μεγάλη ποικιλία σε υλικά και τεχνικές και προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στους οικιακούς μάγειρες που θέλουν να δημιουργήσουν νόστιμα και χορταστικά γεύματα. Το ασιατικό φαγητό μπορεί εύκολα να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα. Ό,τι γεύσεις και αν προτιμάτε, πικάντικες, γλυκιές, ξινές ή αλμυρές, υπάρχει μια ασιατική συνταγή που θα ταιριάξει στον ουρανίσκο σας. Από κλασικά κινέζικα stir-fries και πικάντικα ταϊλανδέζικα κάρι μέχρι φίνο ιαπωνικό σούσι, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Σαλάτα με noodles και μοσχάρι σοτέ
Φωτογραφία: Mark O’ Meara

Για να ξεκινήσετε να μαγειρεύετε ασιατικές συνταγές στο σπίτι είναι σημαντικό να προμηθευτείτε μερικά βασικά συστατικά. Η σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το σκόρδο, η πάστα τσίλι και το ινδικό βούτυρο ghee είναι κάποια από αυτά. Η ασιατική κουζίνα βασίζεται επίσης, σε μεγάλο βαθμό στα φρέσκα βότανα, τα μπαχαρικά και τα λαχανικά. Για παράδειγμα, στην ταϊλανδέζικη κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά ο φρέσκος ​​κόλιανδρος, ο βασιλικός και το λεμονόχορτο, ενώ η ιαπωνική κουζίνα περιλαμβάνει συχνά στα πιάτα της φύκια, μανιτάρια και τόφου. Όλα αυτά θα τα βρείτε σε σούπερ μάρκετ και σε εξειδικευμένα ασιατικά παντοπωλεία. Μπορείτε ακόμη να επενδύσετε σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, που είναι ιδανικά για τις παρασκευές πολλών ασιατικών συνταγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣRouan Thai: το σπίτι της Ταϊλάνδης στην ΤρούμπαRouan Thai: το σπίτι της Ταϊλάνδης στην Τρούμπα

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με νέες γεύσεις και υλικά όταν μαγειρεύετε ασιατικό στο σπίτι. Με την πλούσια ιστορία και τις διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις της, η ασιατική κουζίνα προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για δημιουργικά και γευστικά γεύματα. Είτε μαγειρεύετε μόνοι σας είτε ετοιμάζετε ένα γεύμα ή δείπνο για την παρέα ή την οικογένεια σας, η ασιατική κουζίνα είναι ένας νόστιμος και συναρπαστικός κόσμος που θα επεκτείνει τους γαστρονομικούς σας ορίζοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜια βόλτα στην αγορά για ινδικά καλούδιαΜια βόλτα στην αγορά για ινδικά καλούδια

Δείτε εδώ 25 συνταγές για ασιατικό στο σπίτι:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών