Δεν θέλουμε τίποτα να πάει χαμένο από το πασχαλινό τραπέζι για αυτό και αξιοποιούμε το φαγητό που περίσσεψε σε νέες συνταγές. Κάθε Πάσχα έχει μια δόση υπερβολής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια και τους αγαπημένους μας και να ετοιμάσουμε πλούσια πιάτα και παραδοσιακές συνταγές που κάνουν αυτές τις μέρες ξεχωριστές. Συχνά, ωστόσο, το παρακάνουμε με τις ποσότητες, με αποτέλεσμα να περισσεύει αρκετό φαγητό και επειδή δεν μας αρέσει να το πετάμε, μετατρέπουμε τα νόστιμα περισσεύματα σε λαχταριστές και πανεύκολες συνταγές.

Το πασχαλινό αρνί σπάνια καταναλώνεται όλο. Για να μην το τρώμε για μέρες και το βαρεθούμε, το ξεκοκαλίζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη μπρουσκέτα με τσάντεϊ κρεμμυδιού. Τα κόκκινα πασχαλινά αυγά επίσης περισσεύουν συχνά. Τα καταναλώνουμε στο πρωινό σας, τα προσθέτουμε σε δροσερές ανοιξιάτικες σαλάτες σαλάτες για βραδινό ή για ένα ελαφρύ γεύμα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε σάντουιτς. Τα αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μια ωραία αυγοσαλάτα με τζίντζερ και λαδόξιδο ή να γίνουν γεμιστά με μπέικον, μουστάρδα και μαγιονέζα. Φτιάχνουμε ένα πανεύκολο πιλάφι με τη μαγειρίτσα που μας έμεινε, τις πράσινες σαλάτες που περίσσεψαν τις χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα γευστικό χορτόρυζο, ένα φρικασέ ή μια χορτόσουπα. Τέλος, με το πασχαλινό τσουρέκι, που δεν πειράζει αν έχει κάπως ξεραθεί, φτιάχνουμε αυγόφετες και τις απολαμβάνουμε στο πρωινό μας.

Δείτε εδώ 20 συνταγές με τα leftovers του Πάσχα:

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών