ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κέικ ζέβρα με ελαιόλαδοΚέικ ζέβρα με ελαιόλαδο
20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ, περίπου 12 μερίδες

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C και λαδώνουμε ελαφρώς τη φόρμα του κέικ.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το μαχλέπι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ το πορτοκάλι, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί, προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και τη σόδα, και συνεχίζουμε το χτύπημα, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο με το αλεύρι και χτυπάμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 45 - 50 λεπτά.
  7. Ελέγχουμε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ και, αν βγει στεγνή, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά ψήνουμε για περίπου άλλα 5 - 7 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
  9. Μόλις κρυώσει το κέικ, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών