Μια πίτα πάντα είναι ευπρόσδεκτη στο οικογενειακό τραπέζι. Πόσω μάλλον όταν γίνεται εύκολα, χωρίς φύλλο και ζυμάρια, και έχει ως βασικό υλικό την εορταστική κολοκύθα και μυρωδάτα τυριά.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 30 - 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουτ.
  2. σούπας από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή κολοκύθα και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, ίσα να μαλακώσει.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μυρωδικό, το καλαμποκάλευρο, την υπόλοιπη κολοκύθα, τα αυγά, το γάλα, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκ.
  6. και αδειάζουμε το μείγμα.
  7. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών