ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με μανιτάρια σε βάση κανταΐφιΚοτόπουλο με μανιτάρια σε βάση κανταΐφι
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο μπρόκολου

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με πέστο μπρόκολου και φoυντούκια, ξεκινάμε με το πέστο.
  2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Το στραγγίζουμε. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το σκόρδο, τα φουντούκια, το ξύσμα, το τυρί και το λάδι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατοπίπερο και την πάπρικα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.

Κοτόπουλο

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Aλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 13-14 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το πέστο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ζυμαρικά ή πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT