30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Ζύμη
Γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε, ρίχνοντας σταδιακά τόσο νερό (σιγά-σιγά), ώστε να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σιγά-σιγά με τα χέρια ή με τον πλάστη σε δίσκο διαμέτρου 30 εκ. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί ή μια ταρτιέρα με λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι.
- Απλώνουμε τη σος πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Καλύπτουμε με το τυρί, αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα και ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν η ζύμη και τα λαχανικά και να λιώσει το τυρί.
Μυστικά
Το καλοκαίρι ταιριάζει να προσθέσουμε 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 2.