ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι ΆνδρουΤάρτα κρεμμυδιού με κυδώνια και βολάκι Άνδρου
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε, ρίχνοντας σταδιακά τόσο νερό (σιγά-σιγά), ώστε να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σιγά-σιγά με τα χέρια ή με τον πλάστη σε δίσκο διαμέτρου 30 εκ. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί ή μια ταρτιέρα με λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι.
  4. Απλώνουμε τη σος πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Καλύπτουμε με το τυρί, αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα και ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν η ζύμη και τα λαχανικά και να λιώσει το τυρί.

Μυστικά

Το καλοκαίρι ταιριάζει να προσθέσουμε 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 2.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών