ΠΡΟΣΩΠΟ

Καλλιθέα: Η Αναστασία Τσιλιμπίου μάς βγάζει στα αγαπημένα της στέκια

Όταν η νεαρή ηθοποιός δεν κάνει γυρίσματα και πρόβες για το θέατρο της αρέσει να ανακαλύπτει τη γειτονιά της, την Καλλιθέα, να επισκέπτεται τα αγαπημένα της στέκια και να ανακαλύπτει νέα. Τη συναντήσαμε σε μία από τις βόλτες της!

18.10.2023| Updated: 19.10.2023
Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη
Καλλιθέα: Η Αναστασία Τσιλιμπίου μάς βγάζει στα αγαπημένα της στέκια

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλλιθέα. Στα εφηβικά μου χρόνια έβγαινα στις δύο πλατείες μας, τη Δαβάκη και την Κύπρου. Στα μπαράκια North και Kings συχνάζαμε και πάντα σταματούσαμε για ένα σκεπαστό μπέργκερ στο Μαύρο Προβατο στη Σιβιτανίδου», θυμάται η Αναστασία. «Έχει αλλάξει πολύ η Καλλιθέα από τότε που άνοιξε το κέντρο πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Αναδείχθηκε πολύ η περιοχή. Η Καλλιθέα είναι παρεξηγημένη, ακόμη και εγώ για χρόνια δεν έβρισκα κάτι ενδιαφέρον».

Η Αναστασία δοκιμάζει mac ‘n’ cheese στο αγαπημένο της Momo.

Την Αναστασία την πρωτογνωρίσαμε τηλεοπτικά όταν σε ηλικία 9 χρονών έπαιξε στη δραματική σειρά «Για την καρδιά ενός Αγγέλου», ακολούθησε η συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά «Το Νησί» του Mega όπου και καθιερώθηκε ως ηθοποιός. Αργότερα έκανε διάφορες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα 26 της έχει καταφέρει να είναι μια από τις πιο πετυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της. Αυτόν τον καιρό παίζει στην παράσταση «Μαθήματα Κωμωδίας», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, στο Μικρό Παλλάς.

«Την εποχή της πανδημίας, που περπάτησα πολύ, ανακάλυψα ξανά τη γειτονιά μου. Το Momo είναι ένα από τα αγαπημένα μου και ευτυχώς παραμένει ανοιχτό», λέει καθώς κατευθυνόμαστε στην πίσω αυλή του all day café. «Μου αρέσει η αυλή γιατί δεν φαίνεται από τον δρόμο και έχει την αίσθηση του κρυμμένου. Το φαγητό τους είναι πολύ καλό αλλά οι άνθρωποι είναι που με κάνουν να έρχομαι τόσα χρόνια. Νιώθω σαν να τους ξέρω. Αγαπώ πολύ τα melt cheese σάντουιτς και τα μπέργκερ τους και όταν πεινάω πολύ παίρνω έξτρα mac ‘n’ cheese. Τα φτιάχνουν όλα οι ίδιοι, τα μπιφτέκια, τις σάλτσες και τα ψωμιά τους είναι πάντα αφράτα και πολύ φρέσκα. Προτιμώ το classic burger, πάντα με πατάτες στο πλάι. Είμαι ο άνθρωπος του burger-πατάτες, burger-πατάτες, burger-πατάτες. Επίσης πρόσφατα έμαθα να το κρατάω με τον σωστό τρόπο για να μην πέφτει το εσωτερικό», λέει και γελάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜε τον Νίκο Μαρόλη και την παρέα του φτιάξαμε viral μπέργκερ για το TikTokΜε τον Νίκο Μαρόλη και την παρέα του φτιάξαμε viral μπέργκερ για το TikTok

Όταν δεν παίζει στο θέατρο ή στην τηλεόραση της αρέσει πολύ να ανεβάζει φρέσκο και διασκεδαστικό περιεχόμενο στα social media. Οι παραπάνω από 300 χιλιάδες followers της την παρακολουθούν πιστά. «Ασχολούμαι καιρό με τα social media. Στην αρχή το έκανα πιο ρομαντικά για μένα και τους φίλους μου. Όταν έπαιξα σε μια τηλεοπτική σειρά στην Τουρκία άλλαξε η σχέση μου με το μέσο. Ό,τι ανέβαζα είχε μεγάλη απήχηση. Μια μέρα θυμάμαι έκανα ένα βίντεο από το αμάξι στο οποίο απλά μιλούσα για μια προσωπική μου εμπειρία. Πήγε πολύ καλά. Δεν το περιμένα. Την εποχή της πανδημίας τα βίντεο με βοήθησαν πολύ. Ήταν ο τρόπος μου να επικοινωνήσω με τον έξω κόσμο. Στα σόσιαλ είμαι ο εαυτός μου, δεν το πολυφιλοσοφώ. Αυτό είναι κάτι που αρέσει στον κόσμο αλλά με έχει βοηθήσει πολύ και στη δουλειά μου. Ακόμη και εσύ από τα σόσιαλ με προσέγγισες!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜια foodie βόλτα στην Αθήνα με τα κορίτσια από τα patiniaΜια foodie βόλτα στην Αθήνα με τα κορίτσια από τα patinia
Το melt σάντουιτς του Momo
Στο Momo έχουν μεγάλη ποικικία σε signature κοκτέιλ
Το classic μπέργκερ του Momo

Επόμενη στάση το Ζάτοπεκ, το καφέ-βιβλιοπωλείο της Καλλιθέας που έχει γίνει στέκι για τους βιβλιόφιλους. «Το Zάτοπεκ το ανακάλυψα στo Tik Tok. Ενημερώνομαι από τα social, με βοηθάνε να ανακαλύπτω καινούρια μαγαζιά. Κοιτάω τον τρόπο παρουσίασης, τσεκάρω το προφίλ του ανθρώπου που τα έχει προτείνει και έτσι καταλαβαίνω αν αξίζουν. Το Ζάτοπεκ το έχω ξεχωρίσει λόγω της αγάπης μου για τα βιβλία. Τη χρονιά που μας πέρασε διάβασα γύρω στα 20 βιβλία! Έχω εθισμό με την Κόλιν Χούβερ. Μου αρέσει γιατί όταν διαβάζω τα μυθιστορήματά της ξεχνάω τα προβλήματά μου και παράλληλα ανακαλύπτω τον εαυτό μου. Το διάβασμα είναι η τέλεια διαφυγή. Επίσης παρατηρώ από τις παρέες μου ότι όλο και περισσότερα νέα παιδιά διαβάζουν βιβλία. Παλιά δεν διάβαζα καθόλου, ήμουν συνέχεια στο κινητό αλλά μάντεψε τι με έκανε να αλλάξω γνώμη. Το Tik Tok! Όταν ξεκίνησε η μόδα με τα book talks, όλο και περισσότερος κόσμος μιλούσε για βιβλία σε βίντεο και αυτό με παρακίνησε να διαβάσω. Τελευταία διάβασα το “Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη” και το “Μικρά Πράγματα σαν και αυτά”, μου άρεσαν πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλλιθέα: Η Μαρίνα μοιράζεται τα νόστιμα μυστικά της γειτονιάς της!Καλλιθέα: Η Μαρίνα μοιράζεται τα νόστιμα μυστικά της γειτονιάς της!
Στο Ζάτοπεκ η Αναστασία έρχεται συχνά για να διαβάσει και να αγοράσει βιβλία

Στο τραπέζι μας έρχεται η σπιτική μηλόπιτα του Ζάτοπεκ. «Έχουν τέλεια μηλόπιτα εδώ. Η σχέση μου με τη μαγειρική και τις γεύσεις είναι πολύ καλή παρότι δεν μαγειρεύω. Ο πατέρας μου είναι σεφ, οπότε έχω μεγαλώσει τρώγοντας καλά. Έχω κάποιες παραξενιές. Δεν μου αρέσει για παράδειγμα το αρνί και τα στρείδια. Αλλά γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Με εμπιστεύονται οι φίλοι μου και η οικογένειά μου. Ο αδελφός μου για παράδειγμα είναι ζυθοποιός και τον ενδιαφέρει η γνώμη μου. Έχω δοκιμάσει πολλές φορές να μαγειρέψω. Πρέπει να σου αρέσει. Έχω παρατηρήσει ότι αν κάποιος στο σπίτι ξεκινήσει το μαγείρεμα και δεν έχει πολλή όρεξη εκείνη τη μέρα, το φαγητό του δεν θα βγει καλό, ενώ αν είναι ευδιάθετος θα βγει σούπερ. Ο μπαμπάς μου με διορθώνει όταν μαγειρεύω. Η μητέρα μου μαγειρεύει μαμαδίστικα. Τα μακαρόνια της με κόκκινη σάλτσα είναι τα αγαπημένα μου. Πεθαίνω για μακαρόνια – αυτές τις συνταγές προσπαθώ να εξελίξω».

Η μηλόπιτα στο Ζάτοπεκ είναι σαν σπιτική και τη φτιάχνουν καθημερινά
Τάρτα με μανιτάρια στο Ζάτοπεκ

Η βόλτα καταλήγει στο καφέ Italus και στο Σαντέ για μπουγάτσα. «Μου αρέσει να παίρνω καφέ από εδώ γιατί σερβίρουν το εσπρεσάκι σε χωνάκι και αφού πιω τον καφέ μου, το τρώω. Τα Σαντέ είναι σταθερή αξία, η αγαπημένη μπουγάτσα των Καλλιθεωτών και όχι μόνο. Ψήνουν συνέχεια, με αποτέλεσμα να είναι πάντα φρέσκια. Μου αρέσει πολύ να βγαίνω τόσο στην Αθήνα όσο και στα ταξίδια μου αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι δύσκολη η εποχή, ειδικά για τους νέους. Η έξοδος για πολλούς είναι πολυτέλεια. Πολλές φορές με την παρέα επιλέγουμε να κάτσουμε σπίτι να παραγγείλουμε ή να μαγειρέψουμε. Ωραία περνάμε και έτσι».

Momo, Σαπφούς 95, Καλλιθέα, Τ/210-95.62.300

Zatopek, Π. Τσαλδάρη 109, Καλλιθέα, Τ/211-73.51.013

Italus, Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, Τ/210-95.12.341

Sante, Ελευθερίου Βενιζέλου 74, Καλλιθέα., Τ/210-95.20.777

All day

Street food

Wine Bar

Καφέ

Καλλιθέα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών