ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανόσουπα με συκωτάκια κοτόπουλου πατέ και κοπανιστή ΜυκόνουΤραχανόσουπα με συκωτάκια κοτόπουλου πατέ και κοπανιστή Μυκόνου
30' προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψαρόσουπα με τραχανά, πρώτα πλένουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2½ λίτρα νερό και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, να μισοβράσουν.
  4. Τότε βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια, ακουμπώντας τα πάνω στα λαχανικά, και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Ελέγχουμε αν τα ψάρια είναι βρασμένα τραβώντας ένα πτερύγιο: αν ξεκολλάει, τα ψάρια είναι έτοιμα.
  5. Με δύο τρυπητές κουτάλες τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Τα ξεψαχνίζουμε και τακτοποιούμε στην ίδια πιατέλα και τα λαχανικά.
  6. Φέρνουμε σε βρασμό το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά, αφήνουμε να βράσει για 10-12 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου).
  7. Σερβίρουμε σε μπολ τη σούπα και στη μέση την πιατέλα με το ψάρι και τα λαχανικά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη σούπα μπούκοβο και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Ένα σαντορινιό Νυχτέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών