ΕΞΟΔΟΣ

Θεσσαλονίκη: 9 καινούργια μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό που αξίζει να γνωρίσετε

Νέας εποχής ταχυφαγεία, φούρνοι, καφέ και μπαρ-εστιατόρια προστέθηκαν τους τελευταίους μήνες στον χάρτη της πόλης. Πήγαμε για πίτσα με λουκάνικο Τζουμαγιάς, θαλασσινά στο χέρι και πατάτες πριμαντόνες.

26.10.2023| Updated: 16.02.2024
Θεσσαλονίκη: 9 καινούργια μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ποτό που αξίζει να γνωρίσετε

Την τελευταία χρονιά η γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης εμπλουτίστηκε με ορισμένα ενδιαφέροντα μαγαζιά, τα οποία προτείνουν κάτι διαφορετικό. Κοντά τους, υπήρξαν αξιόλογες ανακαινίσεις, νέοι χώροι ως επεκτάσεις υπαρχόντων καταστημάτων και συνέχειες πετυχημένων αλυσίδων. Η παρουσία τους είτε ομόρφυνε ακόμη περισσότερο ήδη διαμορφωμένες πιάτσες, όπως η Παλαιών Πατρών Γερμανού με την πολύ ευρωπαϊκή της ατμόσφαιρα, είτε έφερε στο φως νέα σημεία, όπως η πλατεία Ιωάννου Δέλλιου κοντά στην Εθνικής Αμύνης. Γυρίσαμε την πόλη, δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε εννιά μαγαζιά, από σύγχρονα ταχυφαγεία μέχρι εξωτικά μπαρ-εστιατόρια, που το καθένα για διαφορετικό λόγο έχει νόημα να το δοκιμάσετε.

Dos Margaritas: Πίτσα και κοκτέιλ σε χαλαρό περιβάλλον

Στον πεζόδρομο της Αιμιλίου Ριάδη, σε μια αστική γειτονιά, ανάμεσα σε ψηλές πολυκατοικίες, άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο το Dos Margaritas. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το γεγονός ότι υπάρχει και πίτσα και κοκτέιλ ονόματι «Μαργαρίτα», και προσφέρει ακριβώς αυτό: πίτσες και κοκτέιλ. Το ενδιαφέρον σε αυτό το μαγαζί, εκτός από την πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα που σε ξεκουράζει μόλις καθίσεις, είναι ότι τα φτιάχνουν όλα μόνοι τους. Η ζύμη της ναπολιτάνικης πίτσας τους ωριμάζει για 48 ώρες, ενώ όλα τα κοκτέιλ τους παρασκευάζονται στο δικό τους εργαστήριο.

Σήμερα, το μενού περιλαμβάνει 11 πίτσες, από τις οποίες ξεχωρίζει η «Toutaki», μια πίτσα με λουκάνικα Τζουμαγιάς, αγελαδινή μοτσαρέλα (fior di latte), μανούρι και φρέσκο βασιλικό. Γενικότερα, έχει γίνει μια προσπάθεια όλα τα συστατικά να είναι υψηλής ποιότητας, από τα ιταλικά αλλαντικά και τυριά μέχρι τα αρωματικά. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στη λίστα με τα κοκτέιλ. Εδώ, πρωταγωνιστεί το «Xinomavro Spritz», το οποίο συνδυάζει υπέροχα το κρασί «Rose de Xinomavro» του Απόστολου Θυμιόπουλου με κόλιανδρο, κάρδαμο, ξίδι από φράουλα και τζιν που έχει μαγειρευτεί με παντζάρι. Μου άρεσε πολύ και το «Bianca», ένα εκρηκτικό γευστικό πάντρεμα λευκής τεκίλας, μεσκάλ και ρουμιού, που μαγειρεύονται με κρεμμύδι, φυστίκι Αιγίνης και δενδρολίβανο. Το μαγαζί λειτουργεί από το πρωί, προσφέροντας specialty καφέ και επιλεγμένα σάντουιτς.

Αιμιλίου Ριάδη 5, Τ/ 2310-831832. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 08:00-00:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγειρεία που ταΐζουν κόσμο και κοσμάκηΜαγειρεία που ταΐζουν κόσμο και κοσμάκη στη Θεσσαλονίκη

Delifish by Trizoni: Ένα χταπόδι κεμπάπ παρακαλώ!

Tηγανητή πεσκανδρίτσα συνοδευόμενη από σος ταρτάρ, πίκλες κρεμμυδιού και πιπερόριζας, ανθό αλατιού και φρεσκοκομμένες πατάτες. Χειροποίητη πίτα, σουτζουκάκια από κιμά χταποδιού, πιπεριά και πίκλα πολιτικής σαλάτας. Μπέργκερ τόνου με ψωμί μπριός, τονοσαλάτα κηπουρού, ντομάτα, άισμπεργκ και πίκλα τζίντζερ. Αναφέρω ενδεικτικά μόνο τρία πιάτα από το μενού του Delifish, του νέου γαστρονομικού εγχειρήματος του Ομίλου «Τrizoni», το οποίο άνοιξε τον φετινό Σεπτέμβριο στην κάτω πλευρά της ανακαινισμένης στοάς «Μοδιάνο». Γεύσεις ευφάνταστες, καινοτόμες και πολύ νόστιμες που αλλάζουν ριζικά την αντίληψη που έχουμε για το «γρήγορο φαγητό», εισάγοντας ουσιαστικά μια νέα κουλτούρα ταχείας και υγιεινής ψαροφαγίας.

Το μαγαζί, με τη φαντεζί πορτοκαλί προμετωπίδα και το χαμογελαστό προσωπικό, έχει διάσταση όσο ακριβώς και η ανοιχτή κουζίνα του. Ο ωραίος δρόμος της Βασιλέως Ηρακλείου, με τα λουδουδάδικα απέναντι, σε προδιαθέτει να καθίσεις στα λιγοστά του τραπεζάκια, όμως οι περισσότεροι παίρνουν το φαγητό μαζί τους. Ο κατάλογος περιέχει επίσης σουβλάκια ξιφία και γαλέου, συνοδευόμενα με χειροποίητα πίτα και τζατζίκι αποξηραμένου φυκιού, μπακαλιάρο και καλαμάρι σε μορφή fish ‘n chips και τρία «deli combos», συνδυασμούς γευμάτων δηλαδή με ψάρι, πατάτα ή κινόα και κάποιο ποτό/αναψυκτικό. Αν λάβω υπόψη την εγγύηση ποιότητας στην πρώτη ύλη που φέρνει το «Trizoni», τη νοστιμιά των πιάτων και την κοσμοσυρροή που συνάντησα, είναι πολύ πιθανόν σύντομα να έχουμε και «αδελφάκι».

Aγορά Μοδιάνο από την πλευρά Βασιλέως Ηρακλείου 33, Τ/ 2310-265032. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 12:30-22:30, Παρασκευή-Σάββατο12:30-23:00, Κυριακή13:00-21:30

 

Pommes: Ένας ύμνος στις τηγανιτές πατάτες

Στον ήσυχο-ανήσυχο πεζόδρομο της Ισαύρων, δίπλα στη Ναυαρίνου, τον περασμένο Μάιο άνοιξε το Pommes. Πρόκειται για ένα μοντέρνο ταχυφαγείο με πολύ προσεγμένη σάλα, που παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό, και το οποίο υμνεί καθημερινά τις τηγανητές πατάτες. Χωρίς να υπάρχει τίποτα κατεψυγμένο ή προτηγανισμένο, η φρέσκια, ελληνική πατάτα περνάει από τρία στάδια ώστε να σερβίρεται τραγανή απέξω και μαλακή από μέσα. Στην αρχή περνάει από ατμό, έπειτα ποσάρεται και στο τέλος μπαίνει στο τηγάνι. Το μενού περιλαμβάνει τηγανιτές πατάτες με διαφόρων ειδών συνοδευτικά, από χοιρινά κεφτεδάκια και μοσχαρίσιο ραγού μέχρι πικάντικη σάλτσα κεσίγιο.

Ο σεφ Ανδρέας Κλαυδιανός και η ζαχαροπλάστρια γυναίκα του, Σίσσυ Καρακολίδου, συνεργάστηκαν με την ομάδα του ψαροφαγικού εστιατορίου Mαιάμι κι έφτιαξαν ένα πολύ καλαίσθητο μαγαζί –το μπαλκονάκι πίσω βλέπει στο παλάτι του Γαλέριου– που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει χώρο γρήγορου φαγητού. Ο κατάλογος, εκτός από τις τηγανιτές πατάτες, περιέχει τρία νόστιμα μπέργκερ με μοσχάρι, κοτόπουλο ή λαχανικών, μία σαλάτα με κινόα και φύκια σε ασιατική μαρινάδα, και αρκετά γλυκά, όπως κρεμ μπρουλέ και μια σειρά από κραμπλ. Γενικώς, οι τιμές είναι πολύ προσιτές, το φαγητό προσεγμένο, χωρίς να αισθάνεσαι το λάδι να στάζει σε κάθε μπουκιά, και το προσωπικό πολύ ευγενικό. Δίχως άλλο, το Pommes είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη.

Ισαύρων 5, Τ/ 2310-239179. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 13:00-23:00

 

Sourdough Microbakery: Η αξία της αργής ωρίμανσης

Πάνω από μια τριετία ο Αλέξανδρος Πανόπουλος, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας «Μελίρρυτο», πειραματιζόταν με προϊόντα βασισμένα στο προζύμι, τα οποία είχαν το δικό τους ξεχωριστό ράφι στις βιτρίνες του. Τελικώς, τον περασμένο Ιούνιο, σε συνεργασία με τον Άγγελο Φωτσεινό, αποφάσισε να ανοίξει έναν μπουτίκ φούρνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αποκλειστικά προϊόντα προζυμιού. Το Sourdough Microbakery, με τη λιτή διακόσμηση και τα λιγοστά τραπεζάκια, προσφέρει καταρχάς ψωμί. Συγκεκριμένα, έχει πέντε είδη προζυμένιου ψωμιού, από πολύσπορο μέχρι μπαγκέτα, τα οποία έχουν μια γεύση από «παλιά». Γενικότερα, όπως μου εξηγούν, η παραγωγική διαδικασία για την κάθε ζύμη διαρκεί δυο ημέρες.

Το μενού συμπληρώνεται με χειροποίητες πίτες, όπως η πεντανόστιμη πίτα λαχανικών με καπνιστό τυρί Μετσόβου, πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι και μελιτζάνα, με χορταστικές φοκάτσιες, σαν τη «Μιλάνο» με το ομώνυμο σαλάμι, βούτυρο μουστάρδας, ντομάτα και πίκλες, και με πανίνι. Από τα τελευταία, ξεχώρισα το πανίνι με το ψητό μοσχάρι, τη σάλτσα ταρτάρ και το θυμάρι. Επίσης, εδώ θα βρείτε ορισμένα γλυκά, επιλεγμένους κωδικούς φυσικών κρασιών και καφέ για να τον πάρετε μαζί σας ή να τον απολαύσετε στην ωραία περατζάδα της Μητροπολίτου Ιωσήφ. Γιατί, όπως λέει και το μανιφέστο τους, «το να διαχειριζόμαστε τον χρόνο είναι κομβικό για να απολαμβάνουμε τη ζωή».

IΜητροπολίτου Ιωσήφ 15, T/2310-220223. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 08:00-18:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΘεσσαλονίκη: 3 νόστιμες στάσεις στο Ντεπώ, μια όμορφη γειτονιά με παράξενο όνομαΘεσσαλονίκη: 3 νόστιμες στάσεις στο Ντεπώ, μια όμορφη γειτονιά με παράξενο όνομα

Coffee Rawsters: Ινδονησία-Περού σημειώσατε Χ

O Nαουσαίος οινοποιός Απόστολος Θυμιόπουλος και ο συμπατριώτης του Κωνσταντίνος Μπισούκης, ιδιοκτήτης του καφεκοπτείου Καφελλήνιον στη Νάουσα, αποφάσισαν τέλη του 2022 να ιδρύσουν την εταιρεία The Coffee Rawsters. Σκοπός τους, όπως μου εξηγούν, ήταν να μυήσουν τους καταναλωτές στον specialty καφέ, αναζητώντας μοναδικές ποικιλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Στη Θεσσαλονίκη έχουν ανοίξει δυο συνεργαζόμενα μαγαζιά που προσφέρουν αποκλειστικά τους καφέδες τους, ένα στη Δελφών κι ένα στην οδό Πόντου, στην Καλαμαριά. Ο καφές ροής τους είναι ένα ισορροπημένο μπλεντ από Βραζιλία και Κολομβία, 100% Arabica.

Από κει και πέρα, ο κατάλογος περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά από μονοποικιλιακούς καφέδες, οι οποίοι προέρχονται από την Ινδονησία, την Ουγκάντα και την Αιθιοπία, και τη Λατινική Αμερική. Επίσης, σερβίρουν μυρωδάτο ελληνικό καφέ που φτιάχνεται από ένα βραζιλιάνικο χαρμάνι, καφέ κρύας εκχύλισης (cold brew) και όλες τις δυνατές παραλλαγές με γάλα, όπως flat white και καπουτσίνο λάτε. Το προσωπικό είναι πολύ καλά εκπαιδευμένο από τον Κωνσταντίνο, που μετράει πάνω από δυο δεκαετίες στο ψήσιμο καφέδων, ενώ εντυπωσιάζουν οι μηχανές του καφέ. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μαγαζιών, οι σύγχρονες και γουστόζικες μηχανές βρίσκονται μπροστά στον πάγκο παραγγελίας και δεν εμφανίζονται ολόκληρες, παρά μόνο το πάνω μέρος τους από όπου εκχυλίζεται ο καφές.

Δελφών 117, Τ/ 23160-19868. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 07:00-20:30, Σάββατο 08:30-19:30 και Κυριακή 08:30-16:30. Πόντου 130, Καλαμαριά, Τ/2310-439045. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-20:00, Σάββατο 08:00-18:00, Κυριακή κλειστά.

 

Peach boy: Specialty καφές και νεανικά κοκτέιλ

Ανάμεσα στην Εθνικής Αμύνης και την Καμβουνίων, στη λιλιπούτεια πλατεία Ιωάννου Δέλλιου, που με το αρκετό πράσινο θυμίζει κάτι από Λονδίνο, άνοιξε τον Ιούλιο το τρίτο Peach Boy. Στα μπλε του εξωτερικά τραπεζάκια, πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο –ο δρόμος μπροστά είναι ήπιας κυκλοφορίας– συγκεντρώνονται από το πρωί φοιτητές που διαβάζουν για τις εργασίες τους, ψηφιακοί νομάδες με τους υπολογιστές τους, κοστουμάτοι τραπεζικοί ή δικηγόροι, και όλοι όσοι επιλέγουν να ξεκινούν την ημέρα τους με έναν καλό καφέ. Η συνεργασία του Peach Boy με το coffee roastery Valenio συνεχίζεται με επιτυχία και σε αυτό το μαγαζί, δίνοντας τη δυνατότητα στους θαμώνες εκτός από τον καφέ ροής «North» (ένας ισορροπημένος συνδυασμός Κολομβίας-Βραζιλίας-Αιθιοπίας) να δοκιμάσουν και διάφορους μονοποικιλιακούς καφέδες, ανάλογα την εποχή.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας με μια μπαγκέτα, με ένα τοστ αβοκάντο ή με κάποιο από τα χειροποίητα γλυκά, π.χ. τα ρολάκια κανέλας (cinnamon rolls) και το κέικ καρότου. Επίσης, στον κατάλογο θα βρείτε κι άλλα ροφήματα, όπως το τσάι μάτσα, τους φυσικούς χυμούς και τη δική τους λεμονάδα. Όσο προχωράει η ημέρα, το μενού και η διάθεση αλλάζουν, σειρά παίρνουν τα σνακ (μπέργκερ, πίτσες, κ.ά.) και τα κοκτέιλ. Επιλέξτε ανάμεσα σε κλασικές επιλογές, όπως μαργαρίτα και νεγκρόνι, ή από τη σειρά κοκτέιλ που υπογράφουν οι ίδιοι. Το «Dream Girl» μου τράβηξε την προσοχή λόγω ονόματος –άραγε ποιο είναι το κορίτσι των ονείρων;– και έτσι το δοκίμασα: τζιν, λικέρ μαστίχα, σιρόπι αγγουριού, λάιμ και φρούτα του πάθους μου έφτιαξαν το κέφι.

Πλατεία Ιωάννου Δέλλιου. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 08:00-00:00.

 

Allegro: Βrunch με μαγική θέα στη θάλασσα

Το all day καφέ-εστιατόριο Allegro, που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του κτιρίου «Μ2» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε τον Σεπτέμβριο τη ριζική ανακαίνιση του. Το μόνο που έμεινε ίδιο είναι η συγκλονιστική θέα στη θάλασσα. Μαζί με την αλλαγή διακόσμησης, που το έκανε πιο μοντέρνο και πολύ πιο πράσινο, αφού προστέθηκαν πολλά νέα φυτά, άλλαξε και σεφ. Ο Γιάννος Σδούγκος ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας προτείνει ένα νέο μενού, πιο λειτουργικό για όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο χωρίζεται ουσιαστικά σε δυο ζώνες. Την πρωινή, όπου μέχρι τις 13:30 σερβίρεται το πρωινό/brunch, και την απογευματινή, η οποία περιλαμβάνει έναν κατάλογο με σνακ για να συνοδεύει τα ποτά κι έναν κατάλογο εστιατορίου, ο οποίος είναι υπό διαμόρφωση.

Στο πρώτο μενού βρίσκουμε διάφορες επιλογές, από αυγά μπένεντικτ και ελληνικό γιαούρτι με χειροποίητη γκρανόλα, νιφάδες μαύρης σοκολάτας και ανθόμελο, μέχρι ενδιαφέροντα pancakes, όπως αυτό με τη λευκή πραλίνα σοκολάτας με μαύρο πιπέρι και δυόσμο. Τα σνακ υποστηρίζουν και το μοίρασμα, π.χ τα στικ μοτσαρέλας με χειροποίητη μαρμελάδα ημέρας και οι πίτσες, αλλά και την ατομικότητα. Και η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο μαγαζί μπορείς άνετα να καθίσεις μόνος σου, όπως έκανα εγώ ένα μεσημέρι από αυτά που όλα πάνε στραβά και ψάχνεις κάπου να ξαποστάσεις. Παρήγγειλα ένα ζουμερό μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ήπια κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί από την πολύ καλή λίστα, που δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, και άφησα το βλέμμα μου να χαθεί στη θάλασσα.

Κτίριο «Μ2», Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 5ος όροφος, 25ης Μαρτίου, Τ/ 2310-895895. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 09:00-03:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈξι στιλάτα στέκια για καφέ στη ΘεσσαλονίκηΈξι στιλάτα στέκια για καφέ στη Θεσσαλονίκη

Dacristo: Μια σύγχρονη «βιβλιοθήκη» κρασιού

Διακόσμηση σε γήινες αποχρώσεις, λευκά τούβλα στους τοίχους, ξύλινες επιφάνειες που συνδυάζονται αρμονικά με το μάρμαρο, αναπαυτικές καρέκλες και χαμηλός φωτισμός. Αν δεν υπήρχε η μακρόστενη μπάρα στη μια γωνιά με τα φυτά εσωτερικού χώρου να κρέμονται από πάνω της, θα νόμιζα ότι βρίσκομαι σε κάποια λονδρέζικη λέσχη ή ακόμη καλύτερα σε καμιά «προχώ» βιβλιοθήκη. Κι όμως, αυτός είναι ο νέος χώρος του Dacristo στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη. Ουσιαστικά, πρόκειται για επέκταση του γνωστού ντελικατέσεν που άνοιξε στην Παλαιών Πατρών Γερμανού το δεύτερό του μαγαζί τον Δεκέμβρη του 2021.

Εδώ, εκτός από το μυσταγωγικό κελάρι που λειτουργεί στο υπόγειο του, το οποίο περιλαμβάνει και ένα μεγάλο τραπέζι για ιδιωτικά δείπνα, η διαφορά είναι ότι κάποιος μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, το ποτό του ή το φαγητό του χωρίς να έρχεται σε επαφή με όσους ψωνίζουν από το ντελικατέσεν.  Μάλιστα, στα ράφια του σύντομα θα πωλούνται βιβλία για την ελληνική γαστρονομία και το κρασί. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, δίνει μεγάλη έμφαση στο ποιοτικό φαγητό και στο κρασί. Το μενού βασίζεται κυρίως στο κρέας, με τις τόμαχοκ από Αυστραλία και Η.Π.Α. να έχουν την τιμητική τους, ενώ οι περισσότερες ετικέτες οίνου είναι από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Η λίστα των ποτών είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με πολλές επιλογές σε όλα τα είδη. Τέλος, φτιάχνουν και τα δικά τους μοναδικά κοκτέιλς.

Παλαιών Πατρών Γερμανού 13-15, Τ/ 2310-235901. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 10:00-01:00 (η κουζίνα κλείνει στις 23:30)

 

Mazu Bar Restaurant: Μενού για όλα τα γούστα με φόντο τον Θερμαϊκό

Στην αρχή της πολύπαθης Λεωφόρου Νίκης, όπου δύσκολα στεριώνει νέο μαγαζί παρά το πλεονέκτημα της θέας στη θάλασσα, άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι το εξωτικό Mazu Bar Restaurant. Εμπνευσμένο από την ομώνυμη κινέζικη θεά της θάλασσας, προστάτιδα των ναυτικών και των ψαράδων, ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ και brunch και συνεχίζει με διαφορετικούς καταλόγους για σνακ και για το εστιατόριο. Χώρος με πλουμιστή διακόσμηση, έντονο φωτισμό και αρκετά φυτά, η αισθητική του ισορροπεί ανάμεσα σε αμερικάνικο κλαμπ και σε γαλλικό μπιστρό. Τα πληθωρικά μενού του, τα οποία επιμελείται ο σεφ Παναγιώτης Λάτρας, βασίζονται στον συνδυασμό ελληνικών και μεσογειακών γεύσεων και καλύπτουν όλες τις ορέξεις, καθώς υπάρχει κάρτα μέχρι και για σούσι.

Το πρωί συναντούμε αρκετές συνταγές με αυγά, όπως στραπατσάδα με προζυμένιο ψωμί και αυγά σκραμπλ αρωματισμένα από λάδι τρούφας, νόστιμα τοστς/σάντουιτς, μπολ με γιαούρτια και πανκέικς. Μετά το μεσημέρι, έως τις 19:30, είναι διαθέσιμος ο κατάλογος με τα σνακ, που περιέχει χορταστικά πιάτα, σαν το μπλακ άνγκους μπέργκερ, και έως το βράδυ το βασικό μενού του εστιατορίου. Αν και χάνεσαι ανάμεσα στα πολλά πιάτα, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως για παράδειγμα οι λαχανοντολμάδες θαλασσινών με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και η παραλλαγή της ελληνικής σαλάτας με ανεβατό Γρεβενών. Ως μαγαζί που λειτουργεί όλη μέρα, διαθέτει μια πολύ μεγάλη λίστα με καφέδες, smoothies, ποτά, κοκτέιλ και κρασιά, από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Λεωφόρος Νίκης 7 / Τ. 2311-218.046. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 09:00-02:00 

 

All day

Pizza

Street food

Εστιατόρια

Μπαρ

Θεσσαλονίκη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών