Συνήθως μαγειρεύεται με τζίντζερ, μαραθόσπορους και έναν αρωματικό συνδυασμό μπαχαρικών.
15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φακές με μπαχαρικά, βάζουµε τις φακές σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, µε 1 λίτρο νερό, τον κουρκουµά, τις ντοµάτες και το κρεµµύδι.
- Όταν πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε να σιγοβράσει για 40 λεπτά ή µέχρι οι φακές να µαλακώσουν.
- Για την τελική καρύκευση (tarka), ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουµε τους σπόρους κύµινου και τους µαραθόσπορους, και τους αφήνουµε µέχρι να αρχίσουν να σκάνε.
- Προσθέτουµε το τζίντζερ, το τσίλι και τη σκόνη σκόρδου, και σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Τα ρίχνουµε στις φακές και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά.
- Αλατίζουµε και γαρνίρουµε µε τον κόλιανδρο ή τον µαϊντανό.