Αυτός ο τύπος φακής χρησιμοποιείται στη νότια Ινδία για την παρασκευή σνακ, αλλά στη Βεγγάλη, στην Γκουτζαράτ και στo Ρατζαστάν τρώγεται κατά κανόνα γιαχνί. Συνήθως μαγειρεύεται με τζίντζερ, μαραθόσπορους και έναν αρωματικό συνδυασμό μπαχαρικών.

15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουµε τις φακές σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, µε 1 λίτρο νερό, τον κουρκουµά, τις ντοµάτες και το κρεµµύδι. Όταν πάρει βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε να σιγοβράσει για 40 λεπτά ή µέχρι οι φακές να µαλακώσουν.
  2. Για την τελική καρύκευση (tarka), ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουµε τους σπόρους κύµινου και τους µαραθόσπορους, και τους αφήνουµε µέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το τσίλι και τη σκόνη σκόρδου, και σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Τα ρίχνουµε στις φακές και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά. Αλατίζουµε και γαρνίρουµε µε τον κόλιανδρο ή τον µαϊντανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών