ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι γιουβέτσι (βίντεο)Μοσχάρι γιουβέτσι (βίντεο)
30' προετοιμασία
3 ώρες και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια κότσια με φθινοπωρινές ρίζες, ψημένα σε κόκκινο κρασί, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε μεγάλο και βαθύ ταψί στρώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού, τα σκόρδα, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τη σελινόριζα. Χώνουμε ανάμεσά τους τα φύλλα δάφνης.
  3. Ακουμπάμε τα κότσια πάνω στα λαχανικά και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλατοπίπερο και το θυμάρι. Περιχύνουμε με το κρασί, τον ζωμό (ή το νερό) και το ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά τη γάστρα με το καπάκι της (ή σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με αλουμινόχαρτο).
  4. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κότσια και να μελώσουν τα υλικά με τη σάλτσα.
  5. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 190°C.
  6. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν επιφανειακά τα υλικά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Cabernet Sauvignon που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών