ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελούδινη σούπα αυγολέμονο με κρέμα κουνουπιδιούΒελούδινη σούπα αυγολέμονο με κρέμα κουνουπιδιού
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σούπα βελουτέ με μπρόκολο, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την πατάτα και το μπρόκολο και σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και σκεπάζουμε όλα τα υλικά με νερό ή ζωμό. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20-25 λεπτά.
  3. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την μεταφέρουμε σε μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.
  4. Σερβίρουμε αν θέλουμε με κουταλιές κρέμας γάλακτος, με τριμμένο τυρί ή/και ψίχουλα ψωμιού ροδοψημένα στον φούρνο.

Μυστικά

*Ο Δημήτρης Γιγίνης είναι σεφ του εστιατορίου Sea Satin Nino στον όρμο Κορθίου στην Άνδρο.

Chardonnay, Σαββατιανό ή Μαλαγουζιά.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών