Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα o σεφ Δημήτρης Γιγίνης μαγειρεύει σούπα βελουτέ με μπρόκολο.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για το σερβίρισμα

*Ο Δημήτρης Γιγίνης είναι σεφ του εστιατορίου Sea Satin Nino στον όρμο Κορθίου στην Άνδρο.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την πατάτα και το μπρόκολο και σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και σκεπάζουμε όλα τα υλικά με νερό ή ζωμό. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20-25 λεπτά.
  2. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την μεταφέρουμε σε μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.
  3. Σερβίρουμε αν θέλουμε με κουταλιές κρέμας γάλακτος, με τριμμένο τυρί ή/και ψίχουλα ψωμιού ροδοψημένα στον φούρνο.
  4. Στο ποτήρι μας: Chardonnay, Σαββατιανό ή Μαλαγουζιά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών