10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σούπα βελουτέ με μπρόκολο, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πατάτα και το μπρόκολο και σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και σκεπάζουμε όλα τα υλικά με νερό ή ζωμό. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20-25 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την μεταφέρουμε σε μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με κουταλιές κρέμας γάλακτος, με τριμμένο τυρί ή/και ψίχουλα ψωμιού ροδοψημένα στον φούρνο.
Μυστικά
*Ο Δημήτρης Γιγίνης είναι σεφ του εστιατορίου Sea Satin Nino στον όρμο Κορθίου στην Άνδρο.
Chardonnay, Σαββατιανό ή Μαλαγουζιά.