Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σούπα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σούπα με καρότα, πορτοκάλι και κόκκινες φακές, ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα στο λάδι σε μέτρια φωτιά τα καρότα με τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι, για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις φακές, τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ (ή σε δόσεις, στον πολυκόφτη), προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από 1-2 κουταλιές γιαούρτι, μαϊντανό και φέτες πορτοκαλιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.