ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα με κόκκινες φακές, φουρνιστά λαχανικά και τυρί στίλτονΣούπα με κόκκινες φακές, φουρνιστά λαχανικά και τυρί στίλτον
5' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σούπα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σούπα με καρότα, πορτοκάλι και κόκκινες φακές, ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα στο λάδι σε μέτρια φωτιά τα καρότα με τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι, για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις φακές, τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ (ή σε δόσεις, στον πολυκόφτη), προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  5. Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από 1-2 κουταλιές γιαούρτι, μαϊντανό και φέτες πορτοκαλιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών