20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το τυριτιτίμ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 2 λεπτά, ίσα να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι τα υλικά να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το τυρί, τα μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι με προσοχή, γιατί το Σαν Μιχάλη είναι αλμυρό.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, έτσι ώστε να μην έχει ενωθεί εντελώς το ασπράδι με τον κρόκο.
  5. Αφήνουμε τα αυγά για 1 λεπτό να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια τα σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν, έτσι ώστε το τιριτιτίμ να γίνει τριφτό.
  6. Συνοδεύουμε με ψωμί και γιαούρτι στραγγιστό.

Μυστικά

Σαν Μιχάλη: Πικάντικο και αλμυρό τυρί από αγελαδινό γάλα. Παράγεται αποκλειστικά στη Σύρο, αφού είναι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης)

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών