Συνδυάζουμε δύο είδη κιμά για να πετύχουμε τους νόστιμους και light κεφτέδες με 380 θερμίδες.

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  2. Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. (Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σος γιαουρτιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών