ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚροκέτες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιούΚροκέτες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

 

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να ετοιμάσουμε τους φουρνιστούς κεφτέδες με κιμά από κοτόπουλο και ψαρονέφρι, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. (Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C.
  4. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν.
  5. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σος γιαουρτιού.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινός κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών