20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο ογκρατέν με φασολάκια, αρχικά ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο και νερό τόσο που να το καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
  2. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κυβάκια. Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 10 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το κοτόπουλο και αλατοπίπερο.
  4. Στον πολυκόφτη χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και τα 200 ml από το γάλα μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  6. Σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη μπεσαμέλ.
  7. Αποσύρουμε, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και τη μισή ποσότητα τυριών και ανακατεύουμε.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.
  9. Ρίχνουμε τα 2/3 της μπεσαμέλ στο μπολ με το κοτόπουλο και τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  10. Αδειάζουμε το όλον σε μέτριο πυρέξ (25 x 25 εκ.) και στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  11. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών