2 ώρες προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Για τον κιμά

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το λάδι. Δουλεύουμε τα υλικά με το ΓΑΝΤΖΟ για 8-10 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου -αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο επιπλέον αλεύρι. Σκεπάζουμε τον κάδο με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σε σχετικά ζεστό μέρος της κουζίνας, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη χωρίζουμε σε 7-8 κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε ξανά με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώνουν πάλι για 30 λεπτά. Τα ανοίγουμε με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μακρόστενο σχήμα (έτσι χωράνε 2 ή 3 κομμάτια στο ταψί).
  2. Γέμιση: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από το λεμόνι) και τα δουλεύουμε καλά με το ΦΤΕΡΟ, μέχρι να φτιάξουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα.
  3. Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και βάζουμε να προθερμανθούν και οι δύο λαμαρίνες του φούρνου και να κάψουν καλά. Όταν ο φούρνος προθερμανθεί, βγάζουμε τις λαμαρίνες (με ειδικό γάντι για να μην καούμε) και απλώνουμε πάνω τους όσες ανοιγμένες ζύμες χωρούν. Σε καθεμία βάζουμε από 1-2 κουταλιές σούπας γέμιση, την οποία απλώνουμε καλά για να γίνει μια λεπτή στρώση.
  4. Ψήνουμε τα λαχματζούν για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και η λεπτή ζύμη να γίνει τραγανή. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε τα λαχματζούν με φέτες λεμονιού για να στύψει όσο θέλει ο καθένας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών