30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τον κιμά
Διαδικασία
Ζύμη
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το λάδι.
- Δουλεύουμε τα υλικά με τον γάντζο για 8-10 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου -αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο επιπλέον αλεύρι.
- Σκεπάζουμε τον κάδο με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σε σχετικά ζεστό μέρος της κουζίνας, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στη συνέχεια, την χωρίζουμε σε 7-8 κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε ξανά με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώνουν πάλι για 30 λεπτά.
- Έπειτα, τα ανοίγουμε με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μακρόστενο σχήμα (έτσι χωράνε 2 ή 3 κομμάτια στο ταψί).
Γέμιση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από το λεμόνι) και τα δουλεύουμε καλά με το φτερό, μέχρι να φτιάξουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Βάζουμε να προθερμανθούν και οι δύο λαμαρίνες του φούρνου και να κάψουν καλά.
- Όταν ο φούρνος προθερμανθεί, βγάζουμε τις λαμαρίνες (με ειδικό γάντι για να μην καούμε) και απλώνουμε πάνω τους όσες ανοιγμένες ζύμες χωρούν.
- Σε καθεμία βάζουμε από 1-2 κουταλιές σούπας γέμιση, την οποία απλώνουμε καλά για να γίνει μια λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε τα λαχματζούν για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και η λεπτή ζύμη να γίνει τραγανή.
- Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε τα λαχματζούν με φέτες λεμονιού για να στύψει όσο θέλει ο καθένας.