Παρεξηγημένη, από κάποιους, κατηγορία φαγητού, οι σαλάτες είναι στην πραγματικότητα ένας καμβάς που ευνοεί τα παιχνίδια και τους πειραματισμούς. Τα λαχανικά και τα φρούτα της εποχής είναι συνήθως η βάση: θα τα δοκιμάσουμε βραστά, ψητά και μελωμένα, ωμά και τραγανά. Ή θα συνδυάσουμε κάποια από τις προηγούμενες τεχνικές για ποικιλία. Τα όσπρια μπαίνουν στο παιχνίδι για να τις κάνουν έξτρα νόστιμες και χορταστικές -το ίδιο και τα σιτηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα σαρακοστιανά του Μοναχού Επιφάνιου: 20 νηστίσιμες συνταγέςΤα σαρακοστιανά του Μοναχού Επιφάνιου: 20 νηστίσιμες συνταγές Και αν κατά τη περίοδο της νηστείας κάποια από τα υλικά με τα οποία συνηθίζουμε να τις εμπλουτίζουμε αποκλείονται, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάμε βαρετές σαλάτες. Οι παρακάτω συνταγές με τα εσπεριδοειδή και τους χυμούς τους, με τους ξηρούς καρπούς και τα όλο φρεσκάδα μυρωδικά ή/και τα μπαχαρικά με τις μεθυστικές μυρωδιές το αποδεικνύουν περίτρανα. Δοκιμάστε ντρέσινγκ με ταχίνι, συνδυάστε τις ελιές με το φρέσκο πορτοκάλι, τρίψτε το κουνουπίδι ψιλό ψιλό σαν κους κους και πειραματιστείτε με noodles, σόγια και προσθέστε γαρίδες ή καλαμάρι στις σαλάτες. Η νηστεία μπορεί να είναι πεντανόστιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμο μωσαϊκο ταψιούΝηστίσιμο μωσαϊκό ταψιού

Δείτε εδώ 30 συνταγές για νηστίσιμες σαλάτες:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών