15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: για 2 μπουγάτσες
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση του κιμά
Διαδικασία
Γέμιση
- Για να φτιάξουμε τη γέμιση με ανάμεικτο κιμά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό και αχνίζουμε, μέχρι το νερό να σωθεί. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε αμέσως και γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, για να κομματιαστεί καλά και να μη μείνουν συμπαγείς σβόλοι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει παντού χρώμα και να σωθούν τα περισσότερα υγρά που θα βγάλει. Προσέχουμε όμως να μη στεγνώσει εντελώς.
- Περίπου στα μισά του μαγειρέματος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα. Λίγο πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει πριν τον χρησιμοποιήσουμε στην μπουγάτσα.
Ζύμη - συναρμολόγηση - ψήσιμο
- Για τη ζύμη, το άνοιγμα και γέμισμα των φύλλων και το ψήσιμο δείτε αναλυτικά τις οδηγίες εδώ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.