ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάφιν με μήλο, μπανάνα και σοκολάταΜάφιν με μήλο, μπανάνα και σοκολάτα
25' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ μπανάνας, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα.
  2. Αναμειγνύουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες, τη σόδα και το κακάο.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα.
  5. Το αδειάζουμε στο ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 19.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών