ΕΞΟΔΟΣ

Μετρό Πειραιά: 14 νόστιμες στάσεις γύρω από το Δημοτικό Θέατρο

Σε απόσταση αναπνοής από τον καινούργιο σταθμό του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», βρίσκονται 14 αγαπημένα πειραιώτικα στέκια για φαγητό και ποτό. Θέλετε να μάθετε ποια;

10.10.2022| Updated: 29.09.2023
Φωτογραφία: Χριστίνα Τζιάλλα
Μετρό Πειραιά: 14 νόστιμες στάσεις γύρω από το Δημοτικό Θέατρο

Πόσα χρόνια βλέπαμε οι Πειραιώτες να ορθώνεται μπροστά μας το βάναυσο σιδηρούν παραπέτασμα γύρω από το εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Κοραή, την κεντρική πλατεία του Πειραιά μπροστά στο Δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο; Από τα σκαλιά του Θεάτρου ίσα που διέκρινες το καμπαναριό του Αγίου Κωνσταντίνου που είχε «θαφτεί» πίσω από τους γερανούς. Η διαλογική σχέση ανάμεσα στους λίγους αυτούς ελεύθερους χώρους είχε διακοπεί πλήρως. Ούτε καν θυμόμασταν πώς ήταν παλιά οι πλατείες. Δικαιούμαστε, λοιπόν, να νιώθουμε διπλή χαρά που τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, άνοιξε επιτέλους ο σταθμός του μετρό «Δημοτικό Θέατρο». Όχι μόνο γιατί θα έχουμε ένα ακόμα μέσο να μετακινηθούμε, αλλά και γιατί παίρνουμε πίσω τον δημόσιο χώρο μας. Οι πλατείες άνοιξαν, περιποιημένες, με τις ζαρντινιέρες και τα όλα τους (ας μην σχολιάσουμε, μέρα που είναι, τα δύο συντριβάνια που σκέφτηκαν να βάλουν, τα οποία θα εξελιχθούν σύντομα σε γούρνα για τα περιστέρια και εστίες βρόμας, όπως κατάντησε και το συντριβάνι που είχαν φτιάξει δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο). Σήμερα το γιορτάζουμε και αφήνουμε την κριτική για άλλη φορά. Καλωσορίσατε, λοιπόν, στον Πειραιά και μια και σας έφερε ο δρόμος προς τα εδώ, μήπως θέλετε να μάθετε πού τρώνε και πίνουν οι Πειραιώτες;

Διαλέξτε: μπουγάτσα ή πιροσκί, πολίτικες πίτες ή σουβλάκι, παγωτό καϊμάκι ή μανιάτικη τραβηχτή πίτα; Σε απόσταση αναπνοής από τον καινούργιο σταθμό του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», θα βρείτε ό,τι τραβάει η ψυχή σας.

Φουαγιέ:  Ένα καφέ-μπιστρό μέσα στο Δημοτικό Θέατρο

Δεν είναι δυνατόν να γράψουμε για τα γύρω γύρω του Δημοτικού Θεάτρου και να μην γράψουμε για το καφέ μπιστρό που φιλοξενείται μέσα στο Δημοτικό Θέατρο. Το «Foyer Café Bistrot» θυμίζει τα ατμοσφαιρικά καφέ των μεγάλων θεάτρων του εξωτερικού και ταιριάζει γάντι με την υπόλοιπη αισθητική του εμβληματικού νεοκλασικού κτιρίου με την υπερεκατονταετή ιστορία. Εντυπωσιακά στοιχεία δίνουν το στίγμα τους, όπως οι παλιές αυθεντικές καρέκλες του θεάτρου με την ειδική αρίθμηση, οι φωτογραφίες από άλλες εποχές, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι αλλά και ένα κλασικό πιάνο. Το εγχείρημα των Πειραιωτών Κοσμά Καραβά, Δημήτρη Παναγόπουλου και Γιώργου Νικολάου λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, καθώς και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του θεάτρου, με ιδιαίτερα πιάτα κρύας κουζίνας, ενημερωμένη λίστα κρασιών και ξεχωριστές μουσικές επιλογές. Ενίοτε κάνει και ειδικές βραδιές, όπως όπερας, οπότε κάντε και ένα τηλέφωνο πριν πάτε να ρωτήσετε τι έχει. Ν.Λ.

Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, Τ/210-41.00.450
Για τις παραστάσεις δείτε εδώ: www.dithepi.gr

Sharai: Για μπουγάτσα σωστή, λιμανιώτικη

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Κατηφορίζοντας την Βασιλέως Γεωργίου που διασχίζει το κέντρο του Πειραιά, περνάει από το Δημοτικό Θέατρο και καταλήγει στο λιμάνι, συναντάς στα δεξιά σου την οδό Γούναρη, έναν από τους πιο γνωστούς Πειραιώτικους δρόμους, λόγω του ότι εδώ γύρω αναπτύσσεται η κεντρική αγορά και επιπλέον είναι και το πιο κλασικό σημείο εισόδου στην πόλη για όποιον έρχεται οδικώς από Παραλιακή. Εδώ λοιπόν είναι το «στομάχι» του λιμανιού κι εδώ «κατοικοεδρεύει» και το μπουγατσατζίδικο Sharai που γνωρίζουν καλά οι Πειραιώτες. Εδώ θα δείτε να ανοίγουν επί τόπου το φύλλο, στον αέρα, και θα βρείτε πολλών ειδών μπουγάτσες, αλμυρές και γλυκές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την μπουγάτσα με κρέμα αλλά και την Πολίτικη μπουγάτσα, με σκέτο φύλλο αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με κρυσταλλική ζάχαρη. Χ.Τ.

Γούναρη 9, Πειραιάς, Τ/210-41.21.142

Χάλκη: Για παστουρμαδόπιτα, σουτζουκόπιτα και άλλους πολίτικους μεζέδες

Φωτογραφία: Χριστίνα Τζιάλλα

Φωτογραφία: Χριστίνα Τζιάλλα

Γέννημα θρέμμα της Χάλκης στα Πριγκιπονήσια, η κ. Κατερίνα Αναστασιάδη ήρθε στην Αθήνα μαζί με τους γονείς της όταν ήταν 7 χρονών. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην Κυψέλη, αλλά παντρεύτηκε Πειραιώτη και κατηφόρισε προς τη θάλασσα. Σήμερα ζει στο Παλαιό Φάληρο και δουλεύει στον Πειραιά, όπου από το 2014 διατηρεί ένα μικρό καφενείο-μεζεδοπωλείο ονόματι «Χάλκη» στην οδό Ζωσιμαδών, δύο βήματα από το Δημοτικό Θέατρο και την πλατεία Κοραή. Από τις 8 π.μ. που ανοίγει μέχρι τις 16.30 περίπου που κλείνει, πάνε κι έρχονται οι θαμώνες, οι περισσότεροι τακτικοί. Ακόμα και πρωί πρωί που κάθονται για καφέ, θα δεις να παραγγέλνουν και φαγητό. «Μέχρι και παστουρμαδόπιτα έχουν πάρει για πρωινό», μου είπε η κ. Κατερίνα. Γι’ αυτό και πολλές φορές, αν πας πιο αργά το μεσημέρι, δεν θα βρεις να έχουν μείνει πολλά πράγματα. Όλα είναι χειροποίητα, τα φτιάχνει η ίδια, όπως θα τα μαγείρευε για να φάνε και οι ίδιοι στο σπίτι τους. Στη Χάλκη λοιπόν θα πας για τους ωραίους Πολίτικους μεζέδες. Παστουρμαδόπιτα, σουτζουκόπιτα, κιμαδόπιτα, τυρόπιτα και λαχματζούν, μεταξύ άλλων, τα φτιάχνει, τα καταψύχει και τα τηγανίζει άμα την παραγγελία. Το φύλλο δικό της σε όλα, εκτός από την παστουρμαδόπιτα που γίνεται με φύλλο κρούστας. Παστουρμά και σουτζούκι παίρνει από τον Αβακιάν. Ανάρπαστοι γίνονται όμως και οι κεφτέδες της, που ζυμώνει με μοσχαρίσιο κιμά και δυόσμο, αλλά και τα ιτσλί κεφτέ και τα μαντί της. Κατόπιν παραγγελίας φτιάχνει επίσης και χανούμ μπουτού («τα μπούτια της χανούμισσας), που είναι κεφτέδες από ρύζι και κιμά, σαν οβάλ γιουβαρλάκια, παναρισμένα σε αυγό και φρυγανιά και τηγανισμένα. Δυστυχώς, δεν πρόλαβα τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της ούτε και τον μπακλαβά, που έχει τους δικούς του ορκισμένους οπαδούς. Τον φτιάχνει με φυστίκι Αιγίνης και βουβαλίσιο βούτυρο και δεν προλαβαίνεις ούτε να τον μυρίσεις. Πριν λίγες μέρες, μου λέει, της είχαν παραγγείλει 4 κιλά μπακλαβά για το σπίτι!

Υπόψη ότι τα Σαββατοκύριακα η Χάλκη είναι κλειστή. Είναι ένα στέκι κλασικό Πειραιώτικο για τους περαστικούς και τους εργαζόμενους της περιοχής, που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα μέσα στη μέρα τους. Βάλτε το σκοπό να περάσετε. Κι αν θέλετε να φάτε κάτι συγκεκριμένο, πάρτε τηλέφωνο και ζητήστε το. Είναι πολύ φιλόξενη και πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει. Να, ας πούμε, εγώ ζήτησα χιουνκιάρ μπεγεντί, κιουνεφέ και καζάν ντιπί και δεν θα μου χαλάσει χατίρι. Χ.Τ.

Ζωσιμαδών 31, Πειραιάς, Τ/211-40.60.837

Ικαριώτικο: Το στέκι των ναυτικών

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Παλιοί ναυτικοί και νησιώτες μαζεύονται από νωρίς το πρωί στο Ικαριώτικο για τον καφέ ή το ουζάκι τους. Ο ψηλοτάβανος καφενές, κρυμμένος σε μια στοά της Ακτής Ποσειδώνος, πλάι σε ένα παλιό κουρείο, έχει χαρακτήρα και ατμόσφαιρα. Τριγύρω ζωγραφισμένοι χάρτες στους τοίχους και ναυτικά μικροαντικείμενα σε κάθε γωνιά. Μεζέδες, πειράγματα και καλαμπούρια πάνε και έρχονται καθώς μεγάλο μέρος της πελατείας είναι τακτικό. Αν ρωτήσετε για το παρελθόν του μαγαζιού θα μάθετε πως πρωτολειτούργησε ως κυλικείο της πολυκατοικίας. Ο Ικαριώτης Νίκος Τσακωνίτης, που το ανέλαβε πριν τριάντα (και βάλε) χρόνια, σερβίρει μεζεδάκια –ποικιλίες με τυριά, ελιές, σουτζούκι βραστά αυγά και καυτερές πιπερίτσες– αλλά και φαγητά που μαγειρεύει ο ίδιος, από τηγανητά ψαράκια και φάβα μέχρι κόκορα κρασάτο και γίδα βραστή. Γ.Π.

Ακτή Ποσειδώνος 24, Πειραιάς, Τ/210-41.30.090

Τι πίτα τραβάς: Για τριπλέτα Μάνης

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Στον πεζόδρομο πίσω ακριβώς από το Δημοτικό Θέατρο, πηγαίνουμε για ζεστή, φρεσκοψημένη μανιάτικη τραβηχτή. Στο «Τι Πίτα Τραβάς» η διακόσμηση είναι απέριττη, όπως αρμόζει σ’ ένα μανιάτικο στέκι: μια πινακίδα που υποδηλώνει τι προσφέρει το μαγαζί, τα ψυγεία, η ψησταριά, ο πάγκος και δύο παγκάκια έξω, στον πεζόδρομο. Εδώ τρώμε την ξακουστή τριπλέτα Μάνης: «τραβηχτή» πίτα, πασπαλισμένη με αλάτι και ρίγανη, κρέας σε καλαμάκι –χοιρινό ή σύγλινο- και κεφαλοτύρι. Η Ευτυχία Τουλγέρογλου, μαζί με τον άντρα της, Σπύρο Σούμπαση, άνοιξαν το μαγαζί τον Οκτώβριο του 2020. Ο Σπύρος έχει καταγωγή από τη Μάνη και όλα τους τα καλοκαίρια τα περνούν εκεί. Η τραβηχτή είναι το αγαπημένο τους φαγητό. Η ζύμη φτιάχνεται από τους ίδιους κάθε λίγες ώρες και τηγανίζεται την ώρα της παραγγελίας. Οπότε, απαιτείται υπομονή. Τα περισσότερα υλικά τα προμηθεύονται από Μανιάτες παραγωγούς – ακόμη και το αλάτι και τη ρίγανη-, ενώ το σύγλινο έρχεται, φυσικά, από τη Μάνη. Το περνάνε σε καλαμάκι και το ζεσταίνουν πριν το σερβίρουν, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να το φάει και κρύο. Την τριπλέτα συμπληρώνει το κεφαλοτύρι που έχει ιδανική γεύση, δεν είναι ούτε γλυκό ούτε αλμυρό. Μ.Π.

Κολοκοτρώνη 68, Πειραιάς, Τ/211-41.68.918

Το Εύξεινον: Πιροσκί για βραβείο

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Αυτά τα πιροσκί είναι από μόνα τους λόγος να κατέβεις Πειραιά. Και αφράτα και τραγανά, τα χρυσαφένια ζυμαράκια με την πλούσια γέμιση είναι έχουν φανατικούς απ’ όλη την Αθήνα. Κάθε μέρα ο κύριος Σπύρος ζυμώνει και πλάθει τα πιροσκί ενώ η σύζυγός του, η κυρία Βάσω τα γεμίζει με ποιοτικά υλικά όπως κασέρι Μυτιλήνης, φέτα ΠΟΠ, πατάτες Νάξου ή Κύπρου, φρέσκο κιμά από τον χασάπη τους κ.α. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πιροσκί με πατάτα, άνηθο και μπόλικο πιπέρι. Γ.Π.

Ναυάρχου Νοταρά 50, Πειραιάς, Τ/213-02.80.000

East Coast: Για καλό καφέ και πρωινό

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Ως concept store με οικολογική συνείδηση συστήνεται το East Coast της πλατείας Τερψιθέας, δύο βήματα από το Δημοτικό Θέατρο. Εκεί το brunch σερβίρεται όλη μέρα και περιλαμβάνει επιλογές όπως τα scrambled eggs με χαρουπόψωμο, λαχανικά και αβοκάντο ή αλμυρές βάφλες με προσούτο. Εκτός από φαγητό και καφέ που καβουρδίζουν οι ίδιοι, στον χώρο μπορεί κανείς να προμηθευτεί ποτήρια πολλαπλών χρήσεων, σουπλά από φελλό, κεριά από σόγια και άλλα ενδιαφέροντα μικροαντικείμενα όπως και είδη ένδυσης με την επωνυμία του μαγαζιού. Γ.Π.

Παλαιολόγου 9, Πειραιάς, Τ/210-42.96.544

Rouan Thai: Το πιο διάσημο ταϊλανδέζικο της πόλης

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Η φήμη του ξεπερνάει τα όρια της γειτονιάς και καλά κάνει. Πειραιώτικη πύλη για Ταϊλάνδη, το χαριτωμένο Rouan Thai μοσχοβολάει καρύδα και λεμονόχορτο και προσφέρει τα πιο γνωστά πιάτα της ασιατικής χώρας. Η ιστορία του μαγαζιού ξεκινάει όταν ο κύριος Παύλος, ναυτικός και κοσμογυρισμένος, γνωρίζει τη Noi στην Μπανγκόκ. Οι δυο τους παντρεύονται και έρχονται να ζήσουν στην Ελλάδα με σκοπό αρχικά να στήσουν το δικό τους ουζερί. Τελικά τα σχέδια άλλαξαν και τη θέση του ουζερί πήρε το ταϊλανδέζικο. Την εποπτεία της κουζίνας έχει η Noi (που έχει βαφτιστεί Μαρίνα) μαζί με την κόρη της Jittima η οποία έχει σπουδάσει μαγειρική στην Ταϊλάνδη. Οι επιλογές του καταλόγου ξεπερνούν τις εκατό. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα tom yam, τα κάρυ και φυσικά το pad thai. Γ.Π.

Nοταρά 131, Πειραιάς, Τ/210-42.94.494

Jackaroo: Για πληθωρικά σάντουιτς και burger

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jackaroo (@jackaroo_sandwiches)

Το πειραιώτικο σαντουιτσάδικο καταφέρνει να συνδυάζει την υπερβολή με τη νοστιμιά και γι’ αυτό το προτιμάμε. Τα διπλά μπιφτέκια, τα τριπλά τυριά, τα μπέργκερ με στρώσεις, ακόμα και τα σάντουιτς με τραγανό κοτόπουλο μπορεί να έχουν το στοιχείο της «γουρουνιάς», καταφέρνουν όμως να μας χορταίνουν ποιοτικά για αυτό και είναι εθιστικά. Κάθε φορά που περνάμε από τη γειτονιά ή μετά από παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κάνουμε μια στάση στη Σωτήρος Διος για σάντουιτς με μαλακό ψωμάκι μπριός με crispy κοτόπουλο, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή ακόμη και λουκάνικο Φρανκφούρτης Μ.Π.

Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς, Τ/210-41.00.015

Γιώργος: Το σουβλάκι ως ιδέα

Φωτογραφία: Νίκος Καμπούρης

Φωτογραφία: Νίκος Καμπούρης
Φωτογραφία: Νίκος Καμπούρης

Σε μικρή, μαλακιά, καλοψημένη πίτα μπαίνουν δύο μικρά μπιφτέκια φτιαγμένα με σκέτο κιμά και αλατοπίπερο, που ψήνονται την ώρα της παραγγελίας κι είναι νόστιμα και ζουμερά. Το κρέας είναι από μοσχίδες από τη βόρεια Ελλάδα. Ένα τέλειο old school σουβλάκι με κοκκινοπίπερο, τόσο μικρό που τρώγεται σε 3-4 μπουκιές και είναι πολύ δύσκολο να μην φας δεύτερο. Όλα αυτά μια ανάσα από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Περνάς, παίρνεις ένα για τον δρόμο ή το τρως επι τόπου και συνεχίζεις χορτάτος τις δουλειές σου. Μ.Π.

Γούναρη 18 & Νικήτα, Πειραιάς, Τ/211-40.33.388

Στάνη Κουντούρα: Για old school γλυκά στην πλατεία

Ο Σμυρνιός Στυλιανός Κουντούρας έφερε το 1933 από την πατρίδα του τις αυθεντικές συνταγές γλυκών που σερβίρουν στο πειραιώτικο ζαχαροπλαστείο-γαλακτοπωλείο και τώρα οι απόγονοι συνεχίζουν την παράδοση. Η Στάνη βρίσκεται σε ιδανικό σποτ για χάζι στην πλατεία και στον κόσμο που μπαινοβγαίνει στο νέο μετρό, εκεί θα ακούσεις τα νέα της ημέρας από τους συνταξιούχους που είναι μόνιμοι πελάτες, πολιτικές συζητήσεις από δημοσιογράφους θαμώνες. Το ρυζόγαλό τους που είναι δροσάτο, καλοχυλωμένο με καθαρή, ήπια γαλατένια επίγευση και το παγωτό καϊμάκι τους που έχει γάλα αποκλειστικά πρόβειο από την Ευρυτανία και σαλέπι από τη Φλώρινα είναι τα καλύτερα του Πειραιά. Τρώμε επίσης πάστες όπως η αμυγδάλου ή η σοκαλατίνα ποντικάκι και γλυκά ταψιού όπως ο μπακλαβάς και το κανταΐφι. Μ.Π.

Ιάκωβου Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ/210-41.74.235

Τo Καφέ των Αισθήσεων: 90’s ατμόσφαιρα

Λειτουργεί από το 1994 και χωρίς πολλές αλλαγές στη διακόσμηση διατηρεί την αυθεντικότητα ενός καλού παλιού μπαρ. Ωραία ξύλινη μπάρα, ατμοσφαιρικό και ζεστό περιβάλλον, λίγα τραπέζια έξω στο πεζοδρόμιο και μερικά ακόμη μέσα και στο πατάρι. Σερβίρουν καθαρά ποτά και είναι ιδανικό για έξοδο μετά το γραφείο ή μετά τα ψώνια με την παρέα. Μ.Π.

Κουντουριώτου 64, Πειραιάς, Τ/210-42.20.672

Che: Μυστική αυλή και μεξικανοαργεντίνικες λιχουδιές

Το μαγαζί με την κρυφή αυλή στην οδό Καραΐσκου εντυπωσίαζει και σε καλεί να κάτσεις με τις ώρες με φίλους και να απολαύσεις νόστιμα κοκτέιλ και bar food. Κάκτοι, φαναράκια στα δέντρα και ένα ξύλινο μπαρ συνθέτουν το σκηνικό που σε μεταφέρει στη Λατινική Αμερική. Όλα τα πιάτα έχουν μεξικανοαργεντίνικες επιρροές. Στα ορεκτικά τάκος με τραβηχτό χοιρινό τύπου pibil, pico ανανά, μαγιονέζα πιπεριάς poblano, τσιμιτσάνγκα με σιγομαγειρεμένο black angus μοσχάρι, pico de gallo και μαγιονέζα chipotle και εμπανάδας με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι σε ξανθιά μπύρα, σουσάμι σάλτσα κόλιανδρου και τσίλικαι στα κυρίως πολλές δημιουργικές προτάσεις, όπως pork churrasco μαριναρισμένο με ανανά και πουρέ chorizo. Η μπάρα προσφέρει πρωτότυπα κοκτέιλ και tapas για να τα συνοδεύσετε. Μ.Π.

Καραΐσκου 151, Πειραιάς, Τ/210-42.96.660

Filotimos: Ένα all day δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο

Το όνομά του το πήρε από ένα θρυλικό πρόσωπο του Πειραιά. Μια cult φιγούρα της περιοχής που δεν έχανε παράσταση για παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Φιλότιμος κυκλοφορούσε πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι και σύχναζε στα καφέ της πλατείας για τον καφέ του απολαμβάνοντας μετά μανίας την ξύλινη πίπα του. Λάτρης του Πειραιά και γνωστός για τα αποφθέγματά του έλεγε συχνά πως: «όλα κανείς να τα τολμάει πρέπει!». Σε απόσταση αναπνοής από το Δημοτικό Θέατρο, λοιπόν, δημιουργήθηκε ένας all day χώρος που φέρει το όνομά του, Filotimos. Σε ένα θεατράλε σκηνικό με όμορφα χρώματα και έντονες τοιχογραφίες, που φιλοτέχνησε η Άννα Δημητρίου, παραγγέλνεις από καφέ και αναζωογονητικά smoothies μέχρι φρεσκοψημένες τάρτες και κοκτέιλ σε νορμάλ τιμές. Ν.Λ.

Αγίου Κωνσταντίνου 2, Πειραιάς, Τ/210-41.00.650

All day

Low budget

Street food

Καφέ

Μπαρ

Σουβλάκια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών