Η δημιουργία ενός νόστιμου και θρεπτικού γεύματος με ψάρι δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα ή περίπλοκη. Με λίγη δημιουργικότητα και μια χούφτα φρέσκα υλικά, μπορείτε να ετοιμάσετε απολαυστικά πιάτα που θα σας χορτάσουν χωρίς να σας βαρύνουν, θα σας ικανοποιήσουν γευστικά και θα σας τονώσουν. Το ψάρι δεν θέλει πολλή ώρα για να γίνει γι’ αυτό μπορείτε εύκολα να το μαγειρέψετε για το καθημερινό τραπέζι.
Μια απλή ιδέα είναι να ψήσετε ένα φιλέτο ψαριού, όπως η γλώσσα ή η πέρκα στο γκριλ ή σε λαδόκολλα. Πασπαλείψτε το φιλέτο με τα αγαπημένα σας μυρωδικά και φτιάξτε έτσι μια γευστική κρούστα που θα δώσει ωραία υφή στο ψάρι σας. Μπορείτε ακόμη να μαγειρέψετε τα ψάρια σε τηγάνι και να τα νοστιμίσετε με διάφορες σάλτσες. Φτιάξτε λαδολέμονο ή σβήστε τα με λευκό κρασί ενώ τα τηγανίζετε. Μια άλλη εναλλακτική είναι τα ψάρια σαβόρο, μια συνταγή από την Κέρκυρα με ωραία, παχύρευστη και μυρωδάτη σάλτσα. Το καλό με τα ψάρια σαβόρο είναι ότι τρώγονται και κρύα και μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ως 4 μέρες. Αν έχετε διάθεση για κάτι πιο διεθνές, μπορείτε να φτιάξετε ένα εύκολο σεβίτσε με φίνα αρώματα και γλυκόξινη γεύση. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο που απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια. Τέλος, μην ξεχνάτε τις συνταγές για ψάρι πλακί: επιλέξτε το αγαπημένο σας ψάρι, τα καλοκαιρινά λαχανικά που είναι όλο γλύκα αυτήν την εποχή και φτιάξτε ένα φαγάκι απλό, νόστιμο και ζουμερό.