ΕΞΟΔΟΣ

Πού βρίσκουμε ωραία milkshakes στην Αθήνα

Βάζουμε Kelis να παίζει και βγαίνουμε βόλτα για πλούσια, παγωμένα milkshakes.

02.06.2022
Φωτογραφία: Χρήστος Χατζηιωάννου
Πού βρίσκουμε ωραία milkshakes στην Αθήνα

Σouit: Παγωτό και toppings, όλα χειροποίητα

Προσεγμένα υλικά και ωραίες ιδέες έχουν τα γλυκά του Μπάμπη Ζιντίλη, ο οποίος, μετά από θητεία σε διάφορα γνωστά εστιατόρια, άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο το δικό του ζαχαροπλαστείο στο Παλαιό Φάληρο. Φέτος η καλοκαιρινή γκάμα του Σouit περιλαμβάνει και milkshakes, που φτιάχνει με το δικό του παγωτό. Για επιπλέον ταρατατζούμ ετοιμάζει και χειροποίητα toppings, όπως μπισκότα, crumble ή σπιτική σος καραμέλας. Υπάρχουν και vegan προτάσεις, όπως το δροσερό σορμπέ τζίντζερ-μανταρίνι, χτυπημένο με γάλα αμυγδάλου.

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.86.192

 

I cake you: Για γλυκές αμερικανιές

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη I Cake You (@icakeyou.gr)

Στο ποπ μπισκοτάδικο των Εξαρχείων ο Αποστόλης Μπόγρης ψήνει καθημερινά cookies, μαλακά και ζυμαρένια. Η αδυναμία του στις «αμερικανιές» φαίνεται και στα υπόλοιπα γλυκά του καταστήματος, όπως το νεοϋορκέζικο τσιζκέικ, τα brownies και η cookie pizza, δηλαδή ένα μπισκότο γίγας σε μέγεθος πίτσας. Έχει στήσει και ένα μικρό αμερικάνικο παντοπωλείο με δυσεύρετα προϊόντα – από froot loops μέχρι pop tarts. Τα milkshakes δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μαγαζί. Τα φτιάχνει με παγωτό βανίλια, πάγο και μια μικρή δόση γάλακτος στολίζοντάς τα με διαφορετικές λιχουδιές κάθε φορά. Δοκιμάστε το cookie shake με παγωτό βανίλια, χειροποίητο μπισκότο, butterscotch και σαντιγί ή άλλες υπερπαραγωγές με φρούτα, μπισκότα, πολύχρωμα δημητριακά και πραλίνες.

Θεμιστοκλέους 72, Εξάρχεια, Τ/211-40.91.999

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤρίγωνα Πανοράματος: το χωριάτικο γλυκό που κατέκτησε την ΕλλάδαΤρίγωνα Πανοράματος: το χωριάτικο γλυκό που κατέκτησε την Ελλάδα

Στο Τυράκειον το γάλα έρχεται απ’ την οικογενειακή φάρμα στη Τζια

Η μαμά και ο μπαμπάς φροντίζουν τα ζώα τους στην Τζια. Οι δύο γιοί τους χρησιμοποιούν το γάλα από την οικογενειακή φάρμα για να τυροκομήσουν, αλλά και για να φτιάξουν παγωτό για το μαγαζί τους στο νησί – δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιούν για αυτό τον σκοπό γάλα που αρμέχτηκε την ίδια ημέρα. Τα αδέρφια Μυκονιάτη άνοιξαν πέρυσι και δεύτερο Τυράκειον, στην Αθήνα, πουλώντας τα τυριά τους, φρέσκο γάλα, βούτυρο και επιλεγμένα προϊόντα από το νησί. Από τα best sellers τους είναι και εδώ το παγωτό σε γεύσεις όπως ρυζόγαλο, μπισκότο πτι μπερ, κατσικίσιο γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, αρμπαρόριζα ή λεμόνι – με λεμόνια από τις λεμονιές τους. Για τα milkshakes συνδυάζουν το δικό τους γάλα με το δικό τους παγωτό και, πιστέψτε μας, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Έχουν έξω και λίγα τραπεζάκια, για να τα απολαύσετε επιτόπου.

Ερατοσθένους 71, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, Τ/210-97.64.516 & Κέα, Τ/228-80.22.85

 

Le Greche: Milkshake αλά ιταλικά

Φωτο: Χρήστος Χατζηιωάννου

Θέλεις παγωτό φιστίκι με πάστα από το φημισμένο πράσινο φιστίκι του Μπρόντε; Θες γαλατένιο fior di latte, τιραμισού, ζαμπαγιόνε ή ρικότα με περγαμόντο και Aperol; Όλα γίνονται milkshakes στο Le Greche. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις την αγαπημένη σου γεύση και θα σου τη σερβίρουν σε ποτήρι, μαζί με μια πλούσια δόση από panna -άγλυκη, φίνα σαντιγί που φτιάχνουν στο κατάστημα- στην κορυφή. Για milkshake δίχως γάλα, ζωικό τουλάχιστον, δοκιμάστε το παγωτό αμύγδαλο, με γάλα από τον ίδιο καρπό.

Μητροπόλεως 16, Αθήνα, Τ/216-70.06.458 & Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, Τ/213-04.16.299

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα μαγαζιά που σερβίρουν ακόμα Σικάγο, Πες Μελμπά και Banana SplitΤα μαγαζιά που σερβίρουν ακόμα Σικάγο, Πες Μελμπά και Banana Split

Oggi: Φρέσκο τζελάτο στο ποτήρι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oggi Athens (@oggiathens)

Ο πάπας, άραγε, πίνει milkshake; Στο Oggi, πάντως, την τζελατερία-επίσημο προμηθευτή του Βατικανού, το παγωτό με την πολύ κρεμώδη υφή γίνεται άνετα παγωμένο ρόφημα. Στο αθηναϊκό υποκατάστημα ετοιμάζουν καθημερινά φρέσκο τζελάτο, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, με τον ιταλικό τρόπο. Πολλές από τις πρώτες ύλες έρχονται από την Ιταλία -σιτσιλιάνικα φουντούκια από την Άβολα, ρικότα από την Πούλια, μασκαρπόνε και φιστίκια από το Μπρόντε κ.ά.- για να δημιουργήσουν γεύσεις παγωτού όπως τιραμισού, crema di mascarpone με κρασί Marsala ή πορτοκαλένια Pulcinella με βάση τη ρικότα. Ζητήστε να βάλουν στο μπλέντερ την αγαπημένη σας μαζί με γάλα από τη φάρμα Κουκάκη και απολαύστε με καλαμάκι.

Βουλής 17, Σύνταγμα, Τ/210-32.46.995

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο Grasshoppers είναι το μπαρ-προορισμός του Νέου ΚόσμουΤο Grasshoppers είναι το μπαρ-προορισμός του Νέου Κόσμου

Βάρσος: Ο παλιός είναι αλλιώς

Νοσταλγία, όχι μόνο χάριν της νοσταλγίας. Τα παλιά που σερβίρουν στον Βάρσο είναι όντως καλά και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η πελατεία επιστρέφει και ανανεώνεται όλα αυτά τα χρόνια. Από τις αγαπημένες μας παραγγελίες στο ζαχαροπλαστείο-θεσμός της Κηφισίας είναι το ποιοτικό, old school παγωτό, σερβιρισμένο στα μεταλλικά μπολάκια με το λογότυπο του μαγαζιού. Αν και έχουν μπόλικες γεύσεις, το τρίπτυχο κρέμα-σοκολάταφράουλα νικάει κάθε φορά. Μία από αυτές διαλέγουμε και για το milkshake μας όταν βρεθούμε κάποιο καλοκαιρινό μεσημεράκι στον κήπο του.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, T/210-80.12.472

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Ζαχαροπλαστεία

Αθήνα

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Εξάρχεια

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών