30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση μπράουνι

Για την κρέμα τυριού

Διαδικασία

Μπράουνι

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  2. Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί ως εξής: Βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις βράσει, στερεώνουμε στο χείλος της ένα μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο μπολ. Ρίχνουμε σε αυτό τα δύο είδη κουβερτούρας και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και στο τέλος ρίχνουμε και το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε.
  3. Αδειάζουμε τις λιωμένες σοκολάτες μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τα φιστίκια και τις αποξηραμένες φράουλες (αν βάλουμε) και τα ανακατεύουμε μέσα στο προηγούμενο μείγμα.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι 25 x 30 εκ., αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν από το ταψί, και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.

Κρέμα τυριού

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  3. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω από το άψητο μπράουνι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα ελαφρώς, χωρίς όμως να γίνουν ένα. Σκοπός είναι να έχουμε ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα και να δημιουργήσουμε ένα εφέ σαν «νερά μαρμάρου».
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά. Δεν πρέπει να φοβηθούμε πως δεν έχει ψηθεί σωστά, θέλουμε να είναι ζουμερό και υγρό!
  5. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών