Μαγικό εργαλείο το μίξερ. Αναμφίβολα. Οι μηχανικοί που το εφηύραν στις αρχές του 20ου αιώνα μας χάρισαν μια πολύ χρήσιμη κουζινομηχανή. Το μείγμα των κέικ με το μηχανικό χτύπημα γίνεται λείο και ο αέρας που ενσωματώνεται σ’ αυτό τα αφρατεύει και τους δίνει όγκο. Αλλά αν δεν έχουμε μίξερ ή απλά θέλουμε να αποφύγουμε επιπλέον εξαρτήματα και πλυσίματα, διαλέγουμε μια από τις συνταγές που θα διαβάσετε παρακάτω – αναλαμβάνει ο αυγοδάρτης και τα πάει περίφημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΌλα τα μυστικά για τέλεια κέικΌλα τα μυστικά για τέλεια κέικ

Κέικ, μάφιν και cupcakes, με σοκολάτα, με φρούτα και ξηρούς καρπούς, καρότου, αλλά και πιο ασυνήθιστα, όπως αυτό με το παντζάρι, με βούτυρο, με ελαιόλαδο, vegan, όλα είναι ωραία. Για το πρωινό, συντροφιά για τον καφέ ή το τσάι, σνακ που μπορεί κανείς να πάρει μαζί του στο γραφείο ή στο σχολείο… Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένας χυλός, τα αδειάζουμε στη φόρμα ή τα ατομικά φορμάκια ψησίματος και αφήνουμε τον φούρνο να κάνει τη δουλειά του. Για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμα, κάνουμε το γνωστό: βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και αν όταν το τραβήξουμε η λάμα μείνει καθαρή, τα ξεφουρνίζουμε.

Δείτε εδώ 8 συνταγές για κέικ και κεκάκια χωρίς μίξερ:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών