Το μήλο, το ευεργετικό φρούτο που όλοι αγαπούν είναι πολύ παλιό σ’ αυτό τον κόσμο. Από τα προϊστορικά χρόνια μαρτυρείται η ύπαρξή του. Στο φυτολογικό λεξικό του Π. Γ. Γενναδίου αναφέρεται ότι οι ποικιλίες των μήλων ξεπερνούν τις 800, σήμερα με τα υβρίδια έχουν ξεπεράσει τις 7.000, αλλά αυτές που καλλιεργούνται ευρύτατα σε όλες τις ηπείρους είναι γύρω στις 50.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜηλόπιτα, apple crumble ή παγωτό μήλο; Τα μηλογλυκά της Αθήνας που τρώμε τώραΜηλόπιτα, apple crumble ή παγωτό μήλο; Τα μηλογλυκά της Αθήνας που τρώμε τώρα

Είναι από τα πιο αγαπητά φρούτα των ζαχαροπλαστών. Οι έμπειροι pastry chefs τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη σε εκπληκτικά γλυκά για όλα τα γούστα. Τα μήλα όμως, προσφέρουν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τις σπιτικές μας δημιουργίες. Στην κουζίνα μας, με τις κατάλληλες συνταγές μπορούμε να μεταμορφώσουμε τα αγαπημένα φρούτα σε θεσπέσια γλυκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜηλόπιτα χωρίς μίξερΛαχτάρα για μηλόπιτα: 12 αγαπημένες και δοκιμασμένες συνταγές

Η μηλόπιτα είναι ο βασιλιάς των μηλογλυκών και μπορεί να παραχθεί με διάφορες ζαχαροπλαστικές τεχνικές. Με λεπτό φύλλο γεμισμένο με φρέσκα μήλα και αρωματική κανέλα, με καραμελώμένα μήλα μέσα σε ζύμη τάρτας, μπορεί να γίνει ακόμη με ζύμη από ρολά κανέλας. Τα κέικ με μήλα έχουν υπέροχη αφράτη υφή και ντελικάτη γεύση, και είναι η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο σνακ.

Εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο πρωτότυπο, δοκιμάστε το στρούντελ με μήλα. Ο συνδυασμός των καραμελωμένων φρούτων με τη μαλακή ζύμη δημιουργεί ένα γλυκό αριστούργημα. Μπορείτε ακόμη να ψήσετε τα μήλα με μπαχαρικά και μέλι. Αν θέλετε να τα διατηρήσετε για καιρό μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδα, την οποία μπορείτε να απλώσετε σε φρυγανισμένο ψωμί, να τη συνοδεύσετε με τυριά ή να την απολαύσετε με γιαούρτι.

Δείτε εδώ 30 συνταγές για μηλογλυκά:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών