Ελληνικές: Καλύτερα αλάδωτες

Αν και πολύ νόστιμες όταν ψηθούν, οι αφράτες ελληνικές πίτες που βρίσκουμε στην αγορά φτιάχνονται συνήθως με διογκωτικά και βελτιωτικά γεύσης. Αν παρόλ’ αυτά είμαστε οπαδοί του κλασικού τυλιχτού σουβλακιού, πρέπει να έχουμε κατά νου πως είναι προτιμότερο να μην τις λαδώνουμε, παρά ελαφρώς πριν από το ψήσιμο, για να μη γίνουν βαριές. Ετσι κι αλλιώς θα απορροφήσουν τη νοστιμιά από το περιεχόμενό τους. Τις ψήνουμε είτε εκεί όπου ψήνουμε τα σουβλάκια (σχάρα ή γκριλ) είτε σε ένα καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιούΦιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι: 17 εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές για κάθε μέρα

Αραβικές: Προσοχή στο ψήσιμο

Είναι λεπτές, ελαφρές, πιο ουδέτερες σε γεύση και λιγότερο επιβαρυμένες με πρόσθετα. Για σουβλάκια, τις ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να γίνουν ευλύγιστες. Αν παραψηθούν, γίνονται άκαμπτες, σπάνε και δεν μπορούμε να τις τυλίξουμε. Μπορούμε ωστόσο να τις σερβίρουμε σε κομμάτια με τζατζίκι ή ντιπ.

Κυπριακές: Οι πίτες – θήκες

Οι οβάλ κυπριακές πίτες θέλουν ένα ελαφρύ ζέσταμα ώστε να γίνουν πιο μαλακές. Στη συνέχεια, τις χαράζουμε κατά μήκος δημιουργώντας έτσι μια «θήκη» την οποία γεμίζουμε με το κρέας, τα λαχανικά και τη σάλτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10 γρήγορες συνταγές για δεκατιανό στο γραφείο10 γρήγορες συνταγές για δεκατιανό στο γραφείο

3 μυστικά νοστιμιάς

  • Ένα απλό πασπάλισμα με λίγο ελαιόλαδο, χονδροσπασμένο θαλασσινό αλάτι και ρίγανη συχνά αρκεί για να νοστιμίσει και την πιο άγευστη πίτα.
  • Η άτονη γεύση μιας αραβικής πίτας αποκτά νότες Ανατολής αν πριν από το ψήσιμο την αλείψουμε με ελάχιστο λάδι και την πασπαλίσουμε με το μείγμα μπαχαρικών «ζάαταρ». Πωλείται έτοιμο στα μπαχαράδικα, αλλά φτιάχνεται εύκολα: ανακατεύουμε σε ίσες δόσεις αλάτι, μαύρο πιπέρι, σουμάκ, ξερό θυμάρι, σουσάμι και, αν έχουμε, μαυροκούκι.
  • Για μη μαριναρισμένα σουβλάκια αρνιού ή κοτόπουλου, φτιάχνουμε το περίφημο ινδικό μείγμα «γκαράμ μασάλα», ανακατεύοντας σε ίσες δόσεις, τριμμένα: μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο. Μετά, καβουρδίζουμε το μείγμα σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Με το μείγμα αυτό πασπαλίζουμε τις πίτες, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για το κρέας.

Δείτε εδώ 23 λαχταριστές συνταγές με πίτες:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών