Όταν μου έρχονται στο νου τα σταφύλια, δεν σκέφτομαι ότι είναι φρούτα, αλλά γλυκό και δη καραμπινάτο. Σας ομολογώ ταπεινά ότι είναι το αγαπημένο μου φρούτο. Τώρα βέβαια όλα τα φρούτα (σχεδόν) αγαπημένα μου είναι, αλλά όχι, επιμένω! Τα σταφύλια είναι κορυφαία. Ιδιαίτερα σ’ αυτήν την ευλογημένη χώρα που αφθονούν τα επιτραπέζια σταφύλια, που τριγυρνάς στην αγορά και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Τα λιμπίζομαι τόσο που, όταν φτάσω σπίτι και ανοίξω τις σακούλες με τα σταφύλια που αγόρασα, πέφτω σε κατάθλιψη για το… ασυγκράτητο του χαρακτήρος μου. Ούτε δεκαμελή οικογένεια να είχα να ταΐσω. Όμως δεν πτοούμαι. Αφού φάω όσα θέλω, σκέτα ή με τυράκι (με αλμυρό πρόβειο – το υπέρτατο φαγητό) τα υπόλοιπα τα κάνω γλυκό και διατηρώ την ευχαρίστησή μου και σε βαζάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγάκια από σταφύλι!Παγάκια από σταφύλι!

Αλλά κι εσείς, αγαπητοί μου, ελπίζω να αδειάσατε ήδη ένα ραφάκι για να αραδιάσετε τα βαζάκια με τα γλυκά και τις μαρμελάδες σας. Μην ξεχνάτε να βάζετε σε όλα, αφού κρυώσουν, μια ετικέτα όπου θα γράφετε τι περιέχουν. Για να μην αναρωτιέστε ύστερα από λίγο καιρό «τι είναι τούτο, κάνει για πάστα φλόρα, ή μήπως είναι το γλυκόξινο που το φυλάω για χοιρινό»! Τακτοποιήστε τα με τάξη και προβλέψτε χώρο και για άλλα. Να, τώρα με τα σταφύλια, τι πανηγύρι!

Μην αφήσετε να περάσει η εποχή του σταφυλιού χωρίς να φτιάξετε κάτι από τα τόσα που μπορείτε, γλυκά του κουταλιού, σταφυλάδες, τάρτες ή σούπες καλοκαιρινές.

 

Δείτε εδώ 22 συνταγές με σταφύλι:

Σταφύλια

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών