Είναι και ευπαρουσίαστα, αλλά και πρακτικά τα γλυκά σε μπολ, γι’ αυτό και τα προτιμούν ακόμα και τα ζαχαροπλαστεία. Γίνονται εύκολα και βολικά μέσα σε ένα βαθύ μπολ στο οποίο και σερβίρονται, χωρίς να χρειάζεται να λερώνουμε πολλά διαφορετικά σκεύη για την προετοιμασία και το σερβίρισμά τους. Και όχι πως θα χρειαστεί, αλλά στην περίπτωση που δεν τα εξαφανίσετε αυθημερόν, μέσα στο μπολ τα γλυκά διατηρούνται καλύτερα για περισσότερο καιρό.

Τι μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μέσα σε ένα μπολ; Από μια κλασική μους σοκολάτας και μια ιδιαίτερη μους με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι, μέχρι μια πιο δημιουργική κρέμα λευκής σοκολάτας με αχλάδια σε κρασί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ6 γιορτινές μους για χειροκρότημα6 γιορτινές μους για χειροκρότημα

Χρησιμοποιήστε διάφανα μπολ όταν τα γλυκά σας έχουν πολλές στρώσεις ή έντονα χρώματα γιατί ως συνήθως, πρώτα χορταίνει το μάτι. Βάλτε σε διάφανο μπολ την κρέμα μασκαρπόνε με ρόδια, όπως και την ελαφριά κρέμα με φρούτα του δάσους, που με τις κόκκινες αποχρώσεις τους είναι σκέτα στολίδια για το γιορτινό τραπέζι.

Διαλέξτε για την κρέμα με λικέρ μαστίχας και φρούτα του δάσους ένα ευρύχωρο μπολ με μεγάλο άνοιγμα για να μεγαλώσει η επιφάνεια που θα απλώσετε τα φρούτα και θα στολίσετε το ένδοξο γλυκό σας. Κι ύστερα επιλέξτε σκεύη με χριστουγεννιάτικα μοτίβα για τη φανταστική σαρλότ με τσουρέκι σε μπολ, και για την πλούσια κρέμα μπαβαρουάζ με γεύση καφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕορταστικά γλυκά του κόσμουΕορταστικά γλυκά του κόσμου

Τι κερνάμε στα ποτήρια;

Βγάλτε στο τραπέζι έναν ωραίο, επίσημο δίσκο και μέσα βάλτε μερικά λικέρ και γλυκά κρασιά για να διαλέξει καθένας αυτό που είναι του γούστου του. Ένα λικέρ μαστίχα, ένα λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι, ένα λιμοντσέλο, ένα μονοποικιλιακό φρέσκο τσίπουρο και ένα παλαιωμένο απόσταγμα, είναι σίγουρες επιλογές. Για τους λάτρεις του κρασιού διαλέξτε ένα ώριμο Μοσχάτο από τη Σάμο ή τη Λήμνο.

Δείτε 8 υπέροχες συνταγές για γλυκά σε μπολ:

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών