ΕΞΟΔΟΣ

10 καλοκαιρινά κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Βγαίνουμε για κοκτεϊλότσαρκα στην πόλη.

25.05.2022| Updated: 14.11.2022
10 καλοκαιρινά κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

The Halston στο Uncle Tan’s, στη Μαρίνα Ζέας

Το Uncle Tan’s έχει μπει στο καλοκαίρι με 80s και 90s διάθεση, τόσο στη μουσική όσο και στις γεύσεις. Η πρώτη δεκαετία και τα πάρτι στο Studio 54 ήταν η έμπνευση για το The Halston που ξεχωρίσαμε από τη νέα cocktail list. Σε αυτή την ισορροπημένα φρουτένια, γλυκόξινη παραλλαγή του bramble η «τσαχπινιά» είναι η μαρέγκα από ράσμπερι που αντικαθιστά τη μαρμελάδα. O bartender Πέτρος Μυτιληναίος επιλέγει να προσθέτει και μια μικρή δόση aperol για ένα ανεπαίσθητα πικρό kick που κάνει το σύνολο πιο ενδιαφέρον.

Uncle Tan’s Drinking House, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Τ/210-45.10.011

 

Major Arcana στο Zebra, στο Νέο Ψυχικό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zebra Bar (@zebra_bar_athens)

Μέσα σε λίγο καιρό το Zebra στο Νέο Ψυχικό κατάφερε να γίνει στέκι για ποτά μετά το γραφείο αλλά και για αργότερα. Βοηθάει βέβαια που τα κοκτέιλ έχουν την υπογραφή του Χρήστου Χουσσέα. Πίσω από την μπάρα, ο έμπειρος Ηλίας Μαρινάκης ταιριάζει αυτή την εποχή την τεκίλα reposado και το ρούμι για να φτιάξει ένα από τα πιο καλοκαιρινά κοκτέιλ του μαγαζιού. Έπειτα κάνει και άλλα «μαγικά» προσθέτοντας ροζ γκρέιπφρουτ, χυμό καρπουζιού, σπόρους μουστάρδας και λίγο κουαντρό εμβαπτισμένο με άνθη χαμομηλιού και φλούδες εσπεριδοειδών. Ισορροπημένα γλυκό, φρέσκο και δροσερό, το προτιμάμε για νωρίς το απόγευμα.

Zebra, Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, Τ/ 693-40.80.904

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDry Martini: Το πιο κομψό απ’ όλα τα κοκτέιλ είναι ξανά μόδαDry Martini: Το πιο κομψό απ’ όλα τα κοκτέιλ είναι ξανά μόδα

Breezy Day of August στο A Priori, στη Λαμπρινή

Ο bartender του A Priori, Νίκος Σαράντης, κάνει τη Λαμπρινή προορισμό για κοκτέιλ με το breezy day of August. Ένα «αυγουστιάτικο» κοκτέιλ που μυρίζει καλοκαίρι και έχει υπέροχη γεύση. Ως βάση έχει τη βότκα και «κρύβει» σύνθετες τεχνικές μαγειρικής, όπως shrub και sous vide. Σκοπός είναι να βγουν αρώματα από σπασμένη μαστίχα Χίου, βραζιλιάνικο φασόλι τόνκα και φράουλα. Το κοκτέιλ είναι δροσιστικό και νόστιμο, με γλυκόξινη γεύση και ντελικάτα αρώματα που μπλέκονται ιδανικά μεταξύ τους. Είναι απλό και όμορφο και ένας βελούδινος, λευκός αφρός στολίζει το φραουλένιο ποτό. Πριν το πιείτε, αφήστε να πέσει ο αφρός για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Μ.Π.

A Priori, Τραλλέων 71, Λαμπρινή, Τ/ 210-29-10.799

 

Flying Lovers στο Grasshoppers, στον Νέο Κόσμο

Από το πολυσυζητημένο Theosis της Άνω Σύρου ο bartender Νίκος Σωτηρόπουλος έρχεται στην Αθήνα για να επιμεληθεί τα κοκτέιλ του ολοκαίνουργιου Grasshoppers που άνοιξε πρόσφατα στην «πιάτσα» πίσω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Οι «ιπτάμενοι εραστές» του μικρού αλλά περιεκτικού καταλόγου δείχνουν το άλλο, καλοκαιρινό πρόσωπο του κονιάκ. Ο Σωτηρόπουλος το πετυχαίνει συνδυάζοντάς το με αγγούρι και ginger beer. Δοκιμάστε το και αντί για τζάκι, όταν ακούτε κονιάκ θα σκέφτεστε παραλίες.

Grasshoppers, Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, Τ/ 210-93.40.708

 

Rhubarb Gimlet στο Bar in front of the bar, στο Σύνταγμα

Ροζ μάγουλα, ροζ ποτά. Στο Bar in Front of the Bar προτείνουν για τώρα που άνοιξε ο καιρός ένα ροδαλό, αναζωογωνητικό κοκτέιλ με γεύση από rhubarb (ραβέντι). Έχει βοτανικό χαρακτήρα χάρη στο τζιν και ελαφρά ξινούτσικη γεύση που σε ξυπνάει. Αν ρωτήσετε θα σας πουν ότι το rhubarb πριν φτάσει στο ποτήρι σας σε μορφή cordial, έχει μαγειρευτεί με βότανα και μπαχαρικά. Χυμός φρέσκου λάιμ δένει το σύνολο.

The bar in front of the bar, Πετράκη 1, Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα3 νέα μπαρ για να βγείτε απόψε στην Αθήνα

Pandanrita στο Λοκάλι, στου Ψυρρή

«Τα μπλουζ των τζιτζικιών». Αυτός είναι ο τίτλος της καινούργιας λίστας που έχουν ετοιμάσει στο Λοκάλι υμνώντας την καλοκαιρινή ραστώνη. Αν είστε φαν της τεκίλας περάστε μία βόλτα από τη δημοφιλή και φιλόξενη αυλή του μαγαζιού. Αυτή τη σεζόν έχουν δώσει έμφαση στο συγκεκριμένο ποτό αφήνοντάς το πρωταγωνιστεί σε οκτώ φρέσκες προτάσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τη Pandarita, μια διαφορετική μαργαρίτα με λευκή τεκίλα αρωματισμένη με πάνδανο (αρωματικό τροπικό φυτό που συναντάται κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία). Έχει έντονη προσωπικότητα, χορταρένια γεύση με νότες από τριαντάφυλλο, αμύγδαλο και βανίλια που πάνε γάντι στη Μαργαρίτα.

Το Λοκάλι, Σαρρή 44, Ψυρρή, Τ/ 690-61.03.005

 

Amnesia στο Upupa Epops, στα Πετράλωνα

Το Zombie δέχεται την περιποίηση του Upupa Epops και γίνεται Amnesia. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή κοκτέιλ του πετραλωνίτικου μπαρ με τη μαξιμαλιστική διακόσμηση, συνδυάζει blend από ρούμια, ανανά, σπιτικό σιρόπι τζίντζερ και μπαχαράτο falernum, ελαιοσάκχαρα λάιμ και κερασένιο λικέρ. Θα το βρείτε σερβιρισμένο με λίγο δυόσμο και μια φέτα ανανά με το ποτήρι hurricane να δίνει την απαραίτητη δόση ανέμελου, καλοκαιρινού κιτς. Αναπολογητικά φρουτώδες, έχει έντονη προσωπικότητα και, σα να μην έφταναν όλα αυτά, πριν φτάσει στο τραπέζι ψεκάζεται και με λίγο αψέντι.

Upupa Epops, Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, Τ/ 212-10.55.214

 

Ντάκιρι στο  Έπρεπε, στην Κυψέλη

Ναι, το zero waste μπορεί να είναι νόστιμο. Στο Έπρεπε δεν στολίζουν σχεδόν καθόλου τα κοκτέιλ τους. Φτάνουν στα χέρια των πελατών λιτά, απέριττα και νόστιμα. Μοναδική πινελιά, καμιά φορά, μια πούδρα από φλούδες που περισσεύουν από τα μαγειρέματα πίσω από την μπάρα. Το ντάκιρι όμως είναι ο σταρ της zero waste φιλοσοφίας που ακολουθούν. Ό, τι περισσεύει από τις προετοιμασίες γίνεται με κάποιο δημιουργικό τρόπο μέρος του ρουμάτου κοκτέιλ. Αυτή την εβδομάδα αυτό σημαίνει αρώματα και γεύσεις από λάιμ, δυόσμο και ρόκα. Την επόμενη θα σημαίνει κάτι διαφορετικό. Κάθε φορά δροσιστικό και ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια.

Έπρεπε, Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, Τ/ 210-86.44.910

 

Mexicali στο Teras, στον Νέο Κόσμο

Καπνιστό, δροσερό και τόσο-όσο καυτερό, το Mexicali που σερβίρουν στην όμορφη αυλή του Νέου Κόσμου μας κέρδισε αμέσως. Ο head bartender, Αρμάντο Ηλία «χτίζει» το κοκτέιλ με έναν συνδυασμό από τεκίλα και μεσκάλ (σε αυτό οφείλει τον ελαφρά καπνιστό του χαρακτήρα), και προσθέτει νερό από βασιλικό, αγγούρι και πιπεριές χαλαπένιο. Για γαρνιτούρα μια λωρίδα από αποξηραμένη πιπεριά τσίλι.

Τέρας, Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, T/ 211-41.80.653

 

Major Tom στο Barreldier, στο Σύνταγμα

Ο Ελληνο-ιταλός Mario Basso είναι επικεφαλής στον «δρόμο του βαρελιού» ή αλλιώς Barreldier. Τα σπιτικά λικέρ, bitters, σιρόπια και βερμούτ όπως και τα κοκτέιλ που παλαιώνουν στα βαρέλια πίσω από το μπαρ είναι μερικοί από τους λόγους που επιστρέφουμε εδώ ξανά και ξανά. Το Major Tom που προτείνουν για το καλοκαίρι φτιάχνεται με ένα μείγμα από τρία διαφορετικά τζιν, λικέρ αφροξυλιάς, bitter απεριτίφ, φρέσκο χυμό από λεμόνι και γκρέιπφρουτ και σπιτικά bitters περγαμόντου. Αν ψάχνετε κάτι γλυκόξινο και, ίσως ελαφρά πικρό ζητήστε να σας φτιάξουν ένα και απολαύστε το με μπόλικο πάγο.

Barreldier, Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, T/ 210-32.54.711

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝέος Κόσμος: 10 λόγοι που θα είναι η γειτονιά του φετινού καλοκαιριούΝέος Κόσμος: 10 λόγοι που θα είναι η γειτονιά του φετινού καλοκαιριού

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Μπαρ

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Κυψέλη

Νέο Ψυχικό

Νέος Κόσμος

Πετράλωνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών