ΕΞΟΔΟΣ

Βόλτα στο Σύνταγμα; 19 σημεία για φαί και ποτό ανάμεσα στα ψώνια

Ζωντανό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, αυτό το κομμάτι του κέντρου έχει πολλούς νόστιμους άσους στο μανίκι.

22.10.2022| Updated: 29.09.2023
Βόλτα στο Σύνταγμα; 19 σημεία για φαί και ποτό ανάμεσα στα ψώνια

Oinoscent: Το gourmet wine bar του κέντρου

Έχει αυτό το «κάτι» το Oinoscent που μας κάνει πάντα να περνάμε καλά· είναι το σημείο, η διακόσμηση, το φαγητό, το κρασί ή μάλλον όλα αυτά μαζί. Η λίστα κρασιών ανανεώνεται συχνά, ενώ η γυάλινη κάβα στο υπόγειο με περισσότερα από 1000 κρασιά πολλών διαφορετικών στιλ από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα έχει κρασιά για όλα τα γούστα. Η κουζίνα ενδιαφέρουσα, αλλάζει συχνά ανάλογα με την εποχή. Δικαίως, λοιπόν, το wine bar της οδού Βουλής γεμίζει κάθε βράδυ. Πιάστε ένα από τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο, ανοίξτε ένα ψαγμένο μπουκάλι κρασί ή πάρτε διαφορετικά ποτήρια, τσιμπολογώντας πολλά και νόστιμα: πάστα Al Limone με φρέσκο σπαγγέτι, πεκορίνο-παρμεζάνα, λεμόνι, βασιλικό και φυστίκι Αιγίνης, Flank Steak μοσχαριού, με ψημένο μαρούλι, κρέμα ceasar και παρμεζάνα, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών… Μ.Π.

Βουλής 45-47, Τ/210-32.29.374

 

The Bar in Front of the Bar: Κοκτέιλ με το πνεύμα του δρόμου

φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη

 

Όλα διαδραματίζονται έξω, χειμώνα-καλοκαίρι. Από το πρωί, που ξεκινάει με καφέ, μέχρι αργά το βράδυ. Το σενάριο έχει διάχυτο πνεύμα του δρόμου, διάφορες ηλεκτρονικές ατάκες να περνάνε πίσω από τους bartenders που φτιάχνουν τα κοκτέιλ της ημέρας στο μπαρ-παράθυρο και μια λίστα που κάθε φορά που θα πας είναι διαφορετική, δένοντας με άλλο τρόπο φρέσκα υλικά και σύγχρονες τεχνικές. Αν θέλεις να φας κάτι με το ποτό σου, στο The Bar in Front of the Bar δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Σερβίρουν πίτσα σε διάφορες εκδοχές και σύντομα θα υπάρχουν κι άλλες επιλογές: έρχονται νέες γεύσεις, σε συνεργασία με γνωστό σεφ, ενώ ετοιμάζουν και brunch. Έξτρα ατού; Tο μπαρ της οδού Πετράκη, όπως δηλώνει το όνομά του, έχει για μπόνους ένα άλλο μπαρ, το The Rumble in the Jungle, κρυμμένο ακριβώς από πίσω του. Από την ερχόμενη βδομάδα που θα ξανανοίξει ελαφρώς ανακαινισμένο, για να χωράει λίγο παραπάνω κόσμο, θα κάνεις και πάλι bar-hopping σε δυο βήματα. Α.Σ.

Πετράκη 1, Τ/ 698-0635896

 

Βόλτα και πίτσα στο Granello

Η Αθήνα έχει πια καλή πίτσα! Ένα από αγαπημένα μας μαγαζιά στο κέντρο για γρήγορο φαγητό και χαλαρή ατμόσφαιρα είναι το Granello. Παράλληλα της Ερμού, στην Περικλέους, ο νεαρός Κυριάκος Λιοδάκης ετοιμάζει ζυμάρια στο ανοιχτό παρασκευαστήριο και κάνει πίτσα με φυσική προζύμη στα πρότυπα της Νάπολης: μαλακή, με φουσκωτό στεφάνι και νόστιμα, καψαλισμένα «σκασίματα» από τον ξυλόφουρνο. Το ίδιο το κατάστημα είναι μια σταλιά αλλά τα λίγα τραπέζια που απλώνει στο πεζοδρόμιο είναι ιδανικά για όσους βολτάρουν και θέλουν να κάνουν μια γρήγορη στάση στο κέντρο. Προτείνουμε: την κλασική Μαργαρίτα, την Piccante με πικάντικο σαλάμι και μέλι με τσίλι ή την Imola με λεπτοκομμένη πατάτα, μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα. Γ.Π.

Περικλέους 18, Τ/210-32.26.542

 

The Naxos Apothecary: To «κρυφό» πατάρι του κέντρου

Στο πατάρι του πιο ωραίου φαρμακείου της Αθήνας λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό ένας ήσυχος χώρος, ιδανικός για διάλειμμα από τη φασαρία του κέντρου. Κάτω, στο ισόγειο του The Naxos Apothecary, εξαιρετικά ελληνικά βότανα χρησιμοποιούνται για καλλυντικά και φάρμακα ομοιοπαθητικής, ενώ στον χώρο συνάντησης ακριβώς από πάνω μπορεί κανείς να πιάσει θέση στους μεγάλους καναπέδες και τα άνετα καθίσματα και να δοκιμάσει τα ίδια βότανα – είτε ατόφια είτε σε πρωτότυπα μείγματα. Στον κατάλογο βρίσκουμε επίσης πεντανόστιμα κοκτέιλ, βασισμένα στα ίδια βότανα και σε -αποκλειστικά- ελληνικά αποστάγματα, όπως και ενδιαφέροντα mocktails (δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό με το λεμονόχορτο και τον σιδερίτη). Αν πεινάσετε, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις σαλάτες, τις παρασκευές με αυγά ή τα σάντουιτς του μενού. Τα Σάββατα θα βρείτε και ναξιώτικο πάτουδο ως πιάτο ημέρας. Γ.Π.

Κολοκοτρώνη 3-5, Τ/ 210-72.22.774

 

Il Giardino Segreto: Ο μυστικός κήπος είναι ακόμη ανοικτός

Είναι ωραία ιδέα το concept «Ιl Giardino Segreto», που παρουσιάστηκε το φετινό φθινόπωρο στον μυστικό «ελαιώνα» στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Για όσο ο καιρός είναι ακόμη καλός (υπολογίστε ότι κλείνει τέλη Οκτώβρη) ακόμη θα μπορεί κανείς από το απόγευμα και μετά να καθίσει με την παρέα του στο αίθριο του Alexander’s Lounge και να συνδυάσει ένα ποτήρι κρασί ή ένα απεριτίβο με ελληνικά τυριά και ιταλικά αλλαντικά, αλοιφές, και άλλα νόστιμα. Από τον φούρνο που έχει στηθεί εκεί έξω, πίσω από τoν πάγκο με τη ρετρό μηχανή κοπής, βγαίνουν φοκάτσιες και πίτσες με προζυμένιο ζυμάρι, είτε κόκκινες, με σάλτσα από βιολογικές ντομάτες, είτε λευκές. Aξίζει να δοκιμάσετε και τις μπρουσκέτες, που είναι στρωμένες με πολλών λογιών ωραία υλικά: με αντζούγια, πιπεριά Φλωρίνης και ντομάτα κονφί, με προσούτο San Daniele και γκερεμέζι από την Εύβοια, με μανιτάρια σχάρας, γκοργκοντζόλα και τρούφα. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Τ/210-33.30.748

 

Βαrreldier: Negroni και Manhattan σε βαρελάκι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barreldier (@barreldier)

Εδώ πρωταγωνιστούν τα ξύλινα βαρελάκια μέσα στα οποία «ξεκουράζονται» και παλαιώνουν τα κοκτέιλ. Στην είσοδο της στοάς Μπολάνη βρίσκεται το μποέμικο μπαρ με τις vintage πινελιές και τα παλιά, σκαλιστά ποτήρια. Head bartender και συνιδιοκτήτης του είναι ο Ελληνο-ιταλός Mario Basso, ο οποίος φτιάχνει τα δικά του σπιτικά λικέρ, bitters, σιρόπια και βερμούτ, για να δώσει ακόμη πιο πολυεπίπεδη διάσταση στα κοκτέιλ του. Φημίζεται για τα κλασικά κοκτέιλ, αλλά και για τα αντίστοιχα με μικρά, μελετημένα twists. Θα καθίσετε μέσα ή στα τραπέζια που βγάζει στη στοά. Γ.Π.

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, T/ 210-32.54.711

 

Hanoi: Σούπα pho και χάζι στην Πετράκη

φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣε αυτά τα ασιατικά εστιατόρια πάμε και ξαναπάμεΣε αυτά τα ασιατικά εστιατόρια πάμε και ξαναπάμε Η Πετράκη είναι ίσως ο πιο παρεϊστικος πεζόδρομος του κέντρου. Εκεί ανάμεσα σε άλλα αγαπημένα μαγαζιά βρίσκουμε το Hanoi, το πιο αυθεντικό βιετναμέζικο της πόλης. To highlight του είναι η σούπα pho: κόκαλα, μπαχαρικά, τζίντζερ και καψαλισμένα κρεμμύδια σιγοβράζουν για τουλάχιστον 12 ώρες ώστε να φτιαχτεί ο ζωμός. Η σούπα φτάνει αχνιστή στο τραπέζι μαζί με ρυζομακάρονα, λεπτοκομμένο κρέας, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο και μπόλικο κόλιανδρο. Αξίζει να δοκιμάσετε το bánh cuốn, που είναι μια ημιδιάφανη «κρέπα» ρυζιού γεμιστή με ψητό, καραμελωμένο σχεδόν χοιρινό, κομμένη σε τετράγωνα και πασπαλισμένη με τηγανητό κρεμμύδι, τις χορταστικές σαλάτες που ξεχειλίζουν από φρούτα και ξηρούς καρπούς αλλά και τα συμπαθέστατα bao buns. Ιδιοκτήτρια του εστιατορίου είναι η Νικολέτα, Βιετναμέζα τρίτης γενιάς στην Αθήνα. Μ.Π.

Πετράκη 12, T/213-04.51.379

 

Άνετον:  Ένα εστιατόριο προσεγμένο και φιλικό

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aneton Restaurant (@anetonresto)


Το εστιατόριο που ξεκίνησε την ιστορία του στο Μαρούσι και 15 χρόνια μετά μετακόμισε στο Σύνταγμα, στη Ναυάρχου Νικοδήμου, έχει ωραίο στιλ. Ντυμένο με ξύλο, κεντημένο με φυτά και πλεκτά καλάθια και μια τεράστια τοιχογραφία που σου φέρνει στο μυαλό έργα του Μόραλη, είναι σύγχρονο και οικείο μαζί. Διαλέξτε ένα κρασί από τη λίστα του, που εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα, έχει όμως και κάποιες επιλογές από τον διεθνή, και δοκιμάστε τα χοιρινά μάγουλα μπρεζέ με φουντούκι και πορτοκάλι που έρχονται παρέα με πουρέ κουνουπιδιού, αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης και μανιτάρια τρομπέτες ή τα πρόβεια κεφτεδάκια που ο σεφ Βασίλης Ζώης τα προτείνει με τσάτνεϊ από αχλάδι σε αφρό από καπνιστό ψημένο κρεμμύδι. Α.Σ.

Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Τ/210-80.66.700

 

Ποτό και φαγητό στην μπάρα του Birdman

Καυτερά, σκορδάτα φασολάκια edamame, τέλεια ψημένα yakitori, καψαλισμένες πιπεριές shishito, περιποιημένα sandos, εκείνο το απίθανο smash burger, αλλά και ιδιαίτερες κοπές κρεάτων καταφθάνουν στην μπάρα του Birdman. Φαγητό και ποτό συνυπάρχουν στο περιβάλλον της «γιαπωνέζικης pub» του Άρη Βεζενέ, χωρίς το ένα να επισκιάζει το άλλο. Στα ψηλά σκαμπό πίνουμε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ χαζεύοντας τους επιδέξιους ψήστες μπροστά από τη φωτιά, ενώ στα ηχεία παίζει από ποπ μέχρι ντίσκο και τζαζ. Γ.Π.

Βουλής 35, Σύνταγμα, Τ/210-32.12.800

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒγήκαμε για σούσι με τον Shigeru Umebayashi, τον Ιάπωνα σταρ των σάουντρακΒγήκαμε για σούσι με τον Shigeru Umebayashi, τον Ιάπωνα σταρ των σάουντρακ

By The Glass: Kρασί και φαγητό σε μια ατμοσφαιρική στοά

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bytheglass (@bytheglass.gr)

500 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα που χάρη στο Coravin είναι σχεδόν όλες διαθέσιμες και σε ποτήρι δεν τις λες και λίγες. Η λίστα του By The Glass είναι εκτενέστατη και πολυσυλλεκτική, η στοά Ράλλη με τα μεγάλα φανάρια ιδιαίτερa ατμοσφαιρική, ενώ και ο μέσα χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος. To wine bistro της Φωτεινής Παντζιά έχει διάφορες γωνιές για να καθίσεις με τους φίλους, να κουβεντιάσεις και να αποφορτιστείς με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, τσιμπώντας αν θέλεις κάτι ή προτιμώντας κανονικό φαγητό: στον κατάλογο θα βρεις από ποικιλίες τυριών, κροκέτες από ταλαγάνι και μπιφτεκάκια μέχρι ριζότο με μανιτάρια, μπακαλιάρο φρικασέ ή φιλέτο. Α.Σ. 

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Τ/ 210-32.32.560

 

Ella Greek Cooking: Εκλεκτή πρώτη ύλη


Το μενού που ετοιμάζει για το Ella Greek Cooking η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου είναι ευέλικτο και περιεκτικό, κατάλληλο για πολλές διαφορετικές περιστάσεις, αλλά ταυτόχρονα αρμονικό, σχετικά σφιχτό και χωρίς παραφωνίες. Στο επίκεντρο της δημιουργικότητάς της βρίσκεται η ελληνική, εκλεκτή πρώτη ύλη. Ψάχνει στοχευμένα τα τοπικά προϊόντα, τα δοκιμάζει και τους δίνει πολλές διαστάσεις μέσα από τα έξυπνα πιάτα της. Ιδανικός προορισμός για συνάντηση με την παρέα στο κέντρο της πόλης. Μ.Π.

Μητροπόλεως 26, Αθήνα, Τ/ 210-33.15.547

 

Wild Souls: Για ψώνια και φαγητό

Έχετε δοκιμάσει χαλβά φουντουκιού; Κάτι ανάμεσα σε πραλίνα, μους σοκολάτας και χαλβά του μπακάλη. Αυτό είναι ένα μόνο από τα ξεχωριστά προϊόντα που βρίσκει κανείς στο Wild Souls. Με επίκεντρο τους ξηρούς καρπούς και διατροφικά προϊόντα που προκύπτουν από αυτούς, όπως τα βούτυρα και οι χαλβάδες, το κατάστημα λειτουργεί και ως ένας ωραίος χώρος συνάντησης για καφέ, πρωϊνό και χορτοφαγικά σνακ. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν τα πολύ προσεγμένα, πλούσια smoothies και τα γλυκά σάντουιτς με πρωταγωνιστή τον χαλβά. Γ.Π.

Βουλής 36, T/210-32.31.438

 

Winners: Vegan από τα λίγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣαυλες, έξοδος, αθήνα. τραπεζάκια έξωΤραπεζάκια έξω: Αυτό το Σαββατοκύριακο τρώμε και πίνουμε στον ήλιο Με μια κουζίνα βασισμένη σε βιολογικά λαχανικά, πολλά χειροποίητα προϊόντα, multi culti ιδέες και… τηγάνι πουθενά, το vegan εστιατόριο του Άλκη Μιχαήλ, έχει πολλά ατού. Εκείνα τα πικάντικα, πολύ νόστιμα noodles του με κάρι από γάλα καρύδας με διάφορα μπαχαρικά, λεπτοκομμένα λαχανικά και κάσιους, αξίζει πραγματικά να τα δοκιμάσετε. Μαζί με τις χειροποίητες πένες με ψητή κολοκύθα και τζίντζερ, με φουντούκια, φασκόμηλο κι ένα διαφορετικό «μπλε τυρί» που το φτιάχνουν οι ίδιοι από ταπιόκα (τους παίρνει ενάμιση μήνα) είναι ένα δείγμα μόνο από όσα συναντά κανείς στο ισόγειο του ξενοδοχείου Niki Athens. Τσεκάρετε και τα κοκτέιλ, που φτιάχνονται με φρέσκα βιολογικά φρούτα κι έχουν την ίδια φιλοσοφία. Το ροζ-κίτρινο Do Flamingo της φωτογραφίας, λόγου χάρη, που συνδυάζει dragon fruit και μάγκο με βότκα και τσίπουρο – έχει και λίγη βρώμη. Α.Σ.

Ξενοδοχείο Niki Athens, Νίκης 27, Τ/210-32.20.916

 

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς: Για μεσημεριανό τσιπουράκι

Αν βρεθείτε στην Ερμού το μεσημέρι για ψώνια ή για δουλειές και ψάχνετε κάπου να ξαποστάσετε ή να βρεθείτε με φίλους να πιείτε καμιά μπίρα ή ένα τσιπουράκι, ο Τριαντάφυλλος είναι ο άνθρωπός σας. Στη στοά της Λέκκα το αγαπημένο μεζεδοπωλείο του κέντρου σερβίρει μπίρα και πιατέλες με ψάρια και θαλασσινά – τηγανητά καλαμαράκια, ωραία ψημένη σαρδέλα «μπατερφλάι», ζουμερή κουτσομούρα, μπαρμπουνάκια στο τηγάνι. Και πάντα δίπλα τους ανάμεικτα βραστά λαχανικά, χόρτα και μαυρομάτικα με μπόλικα μυρωδικά. Το ευγενικό σέρβις, η σκιά και το μωσαϊκό στο πάτωμα δημιουργούν μια όμορφη και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Μ.Π.

Λέκκα 22, T/ 210-32.27.298

 

Warehouse Asseblage: Καφές, κρασί και ψώνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚλείνουμε τραπέζι στους πεζόδρομους της Αθήνας: 12 αγαπημένα μαγαζιάΚλείνουμε τραπέζι στους πεζόδρομους της Αθήνας: 12 αγαπημένα μαγαζιά  Παιδί της γνωστής οικογενείας των Warehouse, έχει, όπως συμβαίνει και με τα «αδερφάκια» του, τη δική του συνταγή. Το δικό του χαρμάνι. Πίσω από τη Μητρόπολη, σερβίρει από το πρωί καφέ της Wisecup Coffee Roasters (μέχρι στιγμής τρέχει το project «Κολομβία»), σνακ και γλυκά, που πλέον έρχονται από το γειτονικό Sweet Nolan: τάρτα λεμόνι, cruffins, το σήμα-κατατεθέν burnt cheesecake στο όνομα του οποίου ορκίζονται πολλοί… Από το μεσημέρι και μετά μπορείς να καθίσεις και να πιεις ένα κρασί –  πολλοί κάνουν εδώ μια στάση μετά τη δουλειά και διαλέγουν κάτι από τον πάγκο ή τα dispensers της Enomatic, που σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις σε ποτήρι κάτι πιο ιδιαίτερο από τον ελληνικό ή τον διεθνή αμπελώνα χωρίς να επωμιστείς το κόστος όλης της φιάλης. Φαγητό-φαγητό δεν έχουν ακόμη, αλλά από ό,τι μαθαίνω έρχεται κι αυτό, όπως και καινούργια προϊόντα στο delicatessen τους στο βάθος. Α.Σ.

Πλατεία Μητροπόλεως, 8, Τ/210-32.53.503

 

Heteroclito: Ελληνικά κρασιά στον πεζόδρομο

φωτογραφίες: Περικλής Μεράκος

Κλασικό έχει γίνει πια το μποέμ Heteroclito που ξεκίνησε να λειτουργεί στη γωνία της Πετράκη με τη Φωκίωνος πριν από σχεδόν 10 χρόνια ορίζοντας την ατμόσφαιρα του σημείου. Σκοπός των δημιουργών του τότε ήταν να φτιάξουν ένα wine bar στο οποίο το καλό κρασί θα ήταν προσιτή απόλαυση και το κατάφεραν. Στον κατάλογο εμφανίζονται συνεχώς καινούργιες ανακαλύψεις από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και σπάνιες ετικέτες περιορισμένης παραγωγής. Μ.Π.

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Τ/210-32.39.406

 

Psyche: Κρυμμένο σε μια στοά

Κρυμμένο στη στοά Κορνάρου, πίσω από την Ερμού, το ήσυχο και καλόγουστο wine bar είναι ιδανικό για έξοδο με φίλους. Προσφέρει κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, υπό την επίβλεψη του σομελιέ Λάμπρου Σιαφάκα. Αρκετές επιλογές από σπάνια κρασιά Νέας Ζηλανδίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Το μενού περιλαμβάνει και νόστιμα πιάτα από τον σεφ Άγγελο Γρηγοράτο, μας αρέσει πολύ το καραμελωμένο πράσο στον φούρνο με τραγανό τσορίθο και βολάκι Άνδρου, αλλά και το ταρτάρ με ψάρι ημέρας, γαρίδες, τζίντζερ και λάιμ πάνω σε ψωμάκι ολικής άλεσης από το Κάτω Σούλι. Τα ζυμαρικά cavatielli με σάλτσα ντομάτας ψημμένη στον φούρνο με φρέσκο βασιλικό, ρίγανη, σκόρδο και γραβιέρα συν το πλατό ελληνικών τυριών από μικρά τυροκομεία είναι πιάτα που εύκολα μπορείτε να μοιραστείτε. Μ.Π.

Κορνάρου 4, Τ/210-32.21.271

 

Nolan: Ελληνοϊαπωνικό comfort food

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈλενα Μαντζουράνη: H οικοδέσποινα του NolanΈλενα Μαντζουράνη: H οικοδέσποινα του Nolan Για μεσημεριανό στα γρήγορα μετά τα ψώνια στην Ερμού ή για προγραμματισμένη έξοδο με κάθε «επισημότητα»; Το Nolan κολλάει σε κάθε περίσταση. Τα μικρά πιάτα που προορίζονται για μοιρασιά βολέυουν ώστε η παρέα να δοκιμάσει λίγο απ’ όλα χαζεύοντας την κίνηση στην πολυσύχναστη γωνία του μαγαζιού. Όλο και κάτι καινούργιο θα προσθέσει ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς ανάλογα με την εποχή αλλά, ευτυχώς, τα αγαπημένα μας μένουν σταθερά στον κατάλογο. Εθιστικά πατατόψωμα, noodles με σολομό και ταχίνι ή NFC – το τηγανητό κοτόπουλο του Nolan. Όλα στη μέση με ωραία κρασιά ή νόστιμα κοκτέιλ! Γ.Π.

Βουλής 31-33, Τ/210-32.43.545

 

Holly Lamma: Vegan brunch με κρουασάν και grilled cheese

Εδώ δεν σερβίρουν αυτό που έχει συνήθως κανείς στο μυαλό του ως vegan φαγητό. Ναι, όλος ο κατάλογος είναι βασισμένος αποκλειστικά σε φυτικές πρώτες ύλες αλλά περιλαμβάνει από κρουασάν, μπριος και κράφιν μέχρι grilled cheese και french toast. Ο ζαχαροπλάστης Αλέξανδρος Παβλόβ έχει επιμεληθεί τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα που θα βρεις στη βιτρίνα Holy Llama, ενώ στην κουζίνα μαγειρεύονται επιλογές για brunch, όπως η vegan εκδοχή του english breakfast με tofu scramble, σπιτικό tempeh «bacon», ψητά ντοματίνια, αβοκάντο, ψητές baby πατάτες με θυμάρι, σοταρισμένα άγρια χόρτα και μανιτάρια σοτέ. Γ.Π.

Νίκης 23, Τ/ 210-33.18.913

All day

Pizza

Wine Bar

Εστιατόρια

Μεζεδοπωλεία - Ουζερί

Μπαρ

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών